З українців хочуть по-новому стягувати податки за овочі, вирощені на власній ділянці: законопроєкт Кабміну



В Україні пропонують зобов’язати декларувати і сплачувати податки за продаж овочів, вирощених на ділянках розміром більш ніж 0,5 га. Зараз такі правила діють тільки для тих, хто володіє ділянками площею від 2 га.

Пише - джерело.

Про це йдеться в публікації ЕП. У разі ухвалення цих змін під час реалізації продуктів, вирощених на ділянці понад 50 соток, треба буде подавати щорічну податкову декларацію, а з доходів платити 18% податку на доходи, 1,5% військового збору, пише Обозреватель.

“Для багатьох українців, особливо в селах, земля – додаткове джерело доходів. Пенсіонери часто торгують на ринках вирощеними на власних присадибних ділянках овочами, ягодами та фруктами. Законодавство не вимагає від них сплачувати податки з більшості таких доходів. Однак усе може змінитися”, – йдеться в публікації.

Наразі звільняють від податків доходи, отримані від продажу врожаю, який виростили на ділянці до 2 га. Якщо земельна ділянка більша, закон зобов’язує людину, яка продала врожай, подавати податкову декларацію та сплачувати з отриманих доходів 18% ПДФО та 1,5% військового збору.


Читайте також:


Залишити коментар: