З Facebook йде глава відділу безпеки



Після скандалу з російської політичною рекламою з Facebook йде глава безпеки соцмережі. Багато в компанії вважають, що він занадто ретельно розслідував російське втручання.

- джерело.

Виступав за більш ретельне розслідування втручання Росії в соціальну мережу глава відділу безпеки Facebook Алекс Стамос йде з компанії через розбіжності з колегами і керівництвом. Як пише видання The New York Times, повсякденні обов’язки Стамос були ще в грудні передані іншим співробітникам. Сам же він пропрацює до серпня для підготовки змінника і уникнення репутаційних витрат.

Стамос стане першим високопоставленим співробітником Facebook, який покине компанію після скандалу з російської політичною рекламою, впливала на уми американських виборців. У вересні 2017 року Facebook оголосив, що за період з червня 2015 року по травень 2017 року кремлівськими структурами було розміщено близько 3000 оголошень на суму 100 000 доларів.

Організатори рекламної кампанії намагалися поглибити розкол в американському суспільстві під час обговорення спірних тем, пов’язаних з ЛГБТ-спільнотою, імміграцією, контролем за обігом зброї. Після публікації цих даних, Facebook посилив контроль за політичною рекламою.

Багато в керівництві Facebook вважають, що очолюваний Самосом відділ безпеки занадто багато уваги приділив російському втручанню. Ті компанії, які, подібно до Twitter, не проводили настільки ретельних розслідувань, не потрапили під вогонь критики, вважають в Facebook, за інформацією The New York Times.

Так, Facebook планує до початку виборів в Конгрес США в листопаді нинішнього року приступити до верифікації осіб, які за плату збираються розмістити політичну рекламу в цій соціальній мережі.


Читайте також:


Залишити коментар: