З автомобіля волинського митника вилучили 700 тисяч доларів США (фото)



З автівки посадовця Волинської митниці вилучено понад 700 тис дол США, спритник налагодив схему незаконного переміщення товару через кордон.

Пише - джерело.

Про це повідомляє пресслужба офісу Генерального прокурора.

Зазначається, що в рамках досудового розслідування проведено обшук особистого автомобіля одного з начальників митного поста Волинської митниці Держитслужби, в ході якого вилучено понад 700 тис доларів США. Кошти були розподілені на певні суми з позначкою для кого вони призначені.

За попередніми даними слідства, один з начальників митного посту організував протиправний механізм незаконного переміщення вантажів у великих об’ємах без сплати передбачених законодавством обов’язкових митних платежів. На митну територію України з Республіки Польща під виглядом порожніх транспортних засобів, з використанням схеми підміни дешевого товару дорогим, а також шляхом довантаження незадекларованих партій товарів перевозились продукти харчування, брендовий одяг, автозапчастини, різноманітне обладнання та устаткування, побутова техніка та інший товар.

В кінці кожного місяця посадовець систематично збирав та акумулював у себе грошові кошти, отримані з функціонування протиправного механізму.

У квітні 2021 його відсторонено від виконання посадових обов’язків після засідання Ради Національної безпеки і оборони щодо кола осіб, діяльність яких пов’язують з контрабандою.

Фото: офіс Генерального прокурораЗараз вирішується питання про накладення арешту на вилучені грошові кошти та внесено додаткові відомості до Єдиного реєстру розслідувань за фактом незаконного збагачення (ст. 368-5 КК України), – зазначають у офісі Генерального прокурора.


Читайте також:


Залишити коментар: