З 28 листопада в Польщі — «100 днів солідарності» і нові правила: що це означає?



Прем’єр-міністр Матеуш Моравецький оголосив про т.зв. 100 днів солідарності у боротьбі з коронавірусом.

- джерело.

Про це повідомляє InPoland.net.pl.

— Це — комплексний план дій на найближчий час, — оголосив під час прес-конференції 21 листопада прем’єр-міністр Польщі. До 27 грудня в нашій країні буде етап відповідальності. У свою чергу, з 28 грудня територію країни можна буде розділити на три зони — червону, жовту та зелену, з різним рівнем обмежень.

План на найближчі тижні обговорювався з групою експертів. В рамках роботи було підготовлено три проекти нормативно-правових актів, які деталізують усі обмеження, накази та заборони. — Це три варіанти обмежень, до яких ми будемо вдаватися залежно від розвитку ситуації, — пояснив глава польського уряду.

Обмеження включають:

☑так званий “етап відповідальності” (він діятиме з 28 листопада по 27 грудня);

☑стабілізаційний етап, тобто повернення до поділу Польщі на три нові зони — червону, жовту та зелену (не раніше 28 грудня — залежно від епідемічної ситуації),

☑національний карантин (який буде введено в крайньому випадку, коли необхідно буде негайно і різко зменшити передачу вірусу в суспільстві).

Етап відповідальності, який набере чинності в суботу, 28 листопада, передбачає наступне:

➖торгові центри та меблеві магазини будуть відкриті під суворим санітарним режимом;

➖гастрономічні заклади та фітнес-клуби не працюватимуть до 27 грудня;

➖дистанційне навчання продовжено до 24 грудня;

➖зимові канікули для всіх студентів триватимуть одночасно: впродовж 4-17 січня 2021 року.

— Якщо ми знову опинимося в ситуації, коли буде до 19 тисяч випадків нових захворювань на день, ми повернемося до червоної зони, до 10 тисяч — до жовтої зони, а 4 тисячі — до зеленої. Але ми можемо мати справу і з прискоренням пандемії, і в такій ситуації ми очікуємо запровадження національного карантину ( 27 000 інфекцій на день), — пояснив міністр охорони здоров’я Анджей Недзельський під час прес-конференції.


Читайте також:


Залишити коментар: