З 1 грудня українцям відмовлятимуть у в’їзді за наявності «липової» страховки [+ДЕТАЛІ]



Польська влада вирішила боротися з нечесними на руки страховими компаніями, які продають поліси тільки для того, щоб іноземець міг в’їхати до Польщі.

- джерело.

Про це повідомляє InPoland.net.pl.

Сенат Польщі вже ухвалив рішення про внесення змін до закону про іноземців (Ustawa o Cudzoziemcach). Поправки передбачають більш жорсткі вимоги до полісів медичного страхування іноземців.

Тому з 1 грудня 2020 р. особи, що подають заяву на видачу польської національною візи з метою працевлаштування, будуть зобов’язані представити медичний страховий поліс на мінімальну суму 30 тис. євро, який покриває весь термін дії візи.

Від завтра зміниться також список страхових компаній, які пропонують страхові поліси, що відповідають критеріям вказаного вище закону. До фірм з’явилися додаткові вимоги – наявність цілодобового кол-центру, який би приймав інформації про настання страхового випадку. Також вони повинні кожні півроку публікувати звіти про кількість отриманих внесків від клієнтів та суму виплачених відшкодувань. Фірма, яка не зареєстрована в ЄС, мала б замовити проведення аудиту сертифікованою міжнародною агенцією.

До слова, раніше заробітчани оформлювали страховий поліс на 1-2 місяці, а після офіційного працевлаштування податок, який покриває вартість медичної допомоги у державних медзакладах, вираховували з їхньої зарплати.

Відтепер іноземець, який буде клопотати про видачу візи, і надасть до консульської установи страховий поліс від страхової компанії, яка не виконає вищевказані умови, ризикує отримати відмову. На кордоні прикордонник також може перевірити наявність страховки від «правильної» страхової компанії. А це означає, що просто на кордоні українців можуть “завернути” назад.

Всі ці зміни пов’язані з тим, що зі збільшенням кількості іноземців у Польщі і ростом звернень до медичних установ з’явилася величезна проблема у медичному секторі. Польські медзаклади несуть збитки, які інколи сягають десятки тисяч злотих, оскільки не можуть стягнути кошти за лікування з хворих.


Читайте також:


Залишити коментар: