Єврокомісія може оштрафувати Італію на три мільярди євро: стала відома причина



Єврокомісія має намір рекомендувати уряду Італії значно скоротити бюджетні витрати

- джерело.

Європейська комісія (ЄК) має намір початипроцедуру введення санкцій відносно Італії в зв’язку з бюджетною політикою нинішнього уряду країни. Про це повідомила у середу газета La Repubblica з посиланням на проект листа, який ЄК має намір направити уряду Італії, що опинився в її розпорядженні.

У листі ЄК йдеться, що відсутність розсудливої бюджетної політики створює для Італії ризик втрати довіри з боку ринків з негативними наслідками для реальної економіки і зростання.

За даними газети, Єврокомісія має намір рекомендувати уряду Італії скоротити бюджетні витрати на 3 – 4 млрд євро (3,4 млрд – 4,5 млрд дол.), якщо ця вимога не буде виконана, проти Італії можуть бути введені санкції ЄС.

Як раніше повідомляли ЗМІ, в порядку санкцій ЄС може оштрафувати Італію на 3 млрд євро.

Раніше ЄК з працею схвалила представлений Італією бюджет на поточний рік, що містить дорогі соціальні заходи, які, за твердженням Риму, повинні були привести до пожвавлення економічного зростання. Рим зобов’язався, що дефіцит бюджету не перевищить 2,04%, скоротивши під натиском ЄК прогноз з початкових 2,4%. Однак згідно з об’єктивними показниками, економічне зростання залишається практично нульовим, а державна заборгованість, і так одна з найвищих в ЄС, продовжує зростати.

Віце-прем’єр і глава МВС Італії, лідер однієї з двох правлячих партій – “Ліга” Маттео Сальвіні запевняє, що ПДВ підвищуватися не буде, і обіцяє ввести плоску шкалу оподаткування в розмірі 15%. Після переконливих результатів його партії на виборах до Європарламенту, що відбулися минулої неділі, на яких “Ліга” отримала 34%, Сальвіні пропонує переглянути економічні норми і вимоги ЄК до країн-членів.


Читайте також:


Залишити коментар: