«Євробляхерам» розповіли, чи будуть їх штрафувати митники після інформації від страхової в разі ДТП



Власникам автомобілів на європейській реєстрації розповіли, чи будуть їх штрафувати митники після інформації від страхової в разі ДТП.

Пише - джерело.

Про це йдеться на Facebook-сторінці спільноти «АвтоЄвроСила».

Зазначимо, що сума грошового покарання в разі незаконного перебування «євробляхи» на території України складає 170 тисяч грн.

Так, у випадку, якщо стороною під час ДТП є «євробляха», страхова компанія зобов’язана перевірити законність перебування такого автомобіля в Україні та подає відповідний запит на митницю.

Митниця, своєю чергою, отримавши інформацію від страхової компанії про водіїв «євроблях», розсилає тим листи-запрошення для складання протоколу на 170 тисяч грн. за порушення митних правил. Такі листи-запити страхових компаній спонукали митні органи звернутись із запитами вже до страхових компаній про надання інформації про водіїв «євроблях», які страхували авто, але не потрапляли в ДТП.

«Беручи до уваги те, що митниця почала штрафувати водіїв «євроблях» на 170 тисяч грн за інформацією від поліції, не виключено, що митниця почне штрафувати водіїв «євроблях» на аналогічну суму за інформацією від страхових компаній», – йдеться в повідомленні.


Читайте також:


Залишити коментар: