Яценюк закликав обговорювати не “формулу Штаймайера”, а “формулу Зеленського”



“Чи є ця формула у президента? Сподіваюся, що є”.

- джерело.

Міжнародній спільноті і українцям слід обговорювати не “формулу Штайнмайера”, а “формулу Зеленського”, оскільки саме президент України повинен представити ту формулу, яка відповідає інтересам української держави.

Про це прем’єр-міністр України 2014-2016 років і лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк заявив в кулуарах Форуму Ялтинської європейської стратегії 13 вересня, повідомляє прес-служба партії .

“Чи є ця формула у президента? Сподіваюся, що є. Принаймні, він сьогодні чітко заявив, що санкції з Росії знімати не можна і цим підтвердив, що Росія є агресором по відношенню до України, і що він не збирається здавати національні інтереси. він не може це зробити. Тому що він дав присягу на вірність українському народу “, – підкреслив Арсеній Яценюк.

Відповідаючи на питання про можливу підготовки умовного “Мінська-3”, Арсеній Яценюк підкреслив: “Якщо переписувати (Мінські домовленості – ред.) І знову не виконувати з російської сторони, то який сенс їх переписувати?”

“Російська інтерпретація Мінських угод наступна: віддайте нам Україну. Росія вже придумала, як це зробити:” Дайте особливий статус (тимчасово окупованих територій. – ред.), Проведіть місцеві вибори. Контроль за кордоном ми не повернемо. Або повернемо років через десять. Тільки ми хочемо пересунути кордон з до західних кордонів України “. Мене не цікавить процес, мене цікавить результат”, – підкреслив лідер “Народного фронту”.

Гра Росії, за словами Арсенія Яценюка, полягає в наступному: “Путін одягає костюм миротворця, адже повернув українських заручників … Такі особи, як Сенцов, є заручниками. А такі люди, як Цемах, не є заручниками, вони скоїли злочин і підлягають переслідуванню за міжнародним законодавством. Українці там були заручниками, а тут була російська кримінал “.

“Путін хоче показати: процес пішов, треба знімати санкції, ми помирилися, треба менше говорити, що є війна Росії проти України. Ще треба знайти підтримку в окремих країнах-членах ЄС, щоб вони аплодували і говорили, що завтра” української проблеми »не буде. Тому що деякі хочуть, щоб українська проблема зійшла зі сторінок газет. деяких наших партнерів іноді цікавить бізнес більше, ніж цінності вільного світу “, – підкреслив він.

Арсеній Яценюк зазначив, що зараз Путін робить все, щоб порушити єдність в ЄС з підтримки України.

“У ЄС пройшов ряд виборів. Одні лідери пішли, інші прийшли, деякі йдуть, і незрозуміло, хто прийде. Нова Європейська комісія, Європейський парламент, які ще не заявили, яка у них позиція. Але все будуть слухати, що скаже президент України, якою буде його позиція. І якщо його позиція буде жорстка, – а я сподіваюся на це, – Захід буде підтримувати цю позицію … зараз у президента надскладне завдання. Йому не можна зараз сідати за стіл з Путіним тет-а-тет – карти мічені . Треба сідати за стіл, де з одного боку – всі наші західні партнери, а з іншого боку – той, хто порушує міжнародне право і хоче фактично знищити Україну. Його прізвище Путін “, – підкреслив Арсеній Яценюк.

“Можу сказати президенту Зеленському тільки одне. Путін – це дуже цинічний і досвідчений переговірник і вже розклав десятки пасток. Якщо потрапиш в одну, все решта також спрацюють. Не можна бігти за швидким результатом – це те, на що сподівається Путін. Це не спринтерська, а марафонська дистанція. І чемпіоном повинна бути Україна “, – сказав лідер” Народного фронту “.


Читайте також:


Залишити коментар: