“Якщо вона не здасть спільників – я підніму всю країну і телебачення! Моїй дитині по-звірячому пов’язали руки та перерізали горло”: мама вбитого Данила заявила, що не здаватиметься



У скоєнні злочину підозрюється 15-річна дівчина. Всього кілька годин знадобилося поліції, щоб розшукати зниклого напередодні гімназиста Даніїла Р. з Коростенського району.

Пише - джерело.

Пов’язане тіло хлопчика виявили в покинутій недобудові в селі Грозине. Підлітка вбили і присипали камінням.

Недобудована триповерхова будівля, що потопає в непрохідних кущах, добре відомо місцевим правоохоронцям. Тут любить збиратися молодь з навколишніх сіл.

– Коли Даніїл не прийшов ввечері ночувати, батьки відразу почали його шукати. Настав ранок, але все безуспішно. Звернулися із заявою в поліцію, і через дві години ми зуміли його знайти, – розповіли в Центрі комунікацій Нацполіціі Житомирської області.

Так само швидко правоохоронці затримали і підозрювану у вбивстві. Нею виявилася 15-річна Катерина, мешканка села Шатрище, однокласниця Данила.

За версією слідства, в той фатальний вечір Даніїл зустрівся з Катею в недобудованому будинку. Нібито між підлітками виник конфлікт, обставини якого зараз встановлюють поліцейські. Адже сама школярка постійно змінює свої свідчення.

– Вона вже розповіла нам кілька різних версій. Постійно змінює свідчення, – кажуть в Центрі комунікацій Нацполіціі Житомирської області. – Тому перевіряються абсолютно всі можливі обставини. Але зараз головне – встановити знаряддя злочину і яким способом скоєно вбивство. Але за попередніми висновками, можна стверджувати – це не нещасний випадок, а насильницька смерть.

На наше запитання, чи дійсно хлопчик був зв’язаний, – в поліції відповіли ствердно.

Мати хлопчика вважає, що у дівчинки були спільники

До версії правоохоронців у жителів Грозине відразу ж виник цілий ряд питань. Наприклад, як 15-річна дівчинка могла впоратися самотужки з 14-річним юнаком? Причому юнаків, який займається спортом – Даня грав в шкільній футбольній команді і регулярно їздив на велосипеді.

Катерина за характером дуже власна

Даніїл і Катя вчилися в Грозинській гімназії. З однієї зі співробітниць цього навчального закладу “КП в Україні” вдалося поспілкуватися. Дітей характеризують по-різному і стверджують, що вони – не більше ніж однокласники, і ніяких романтичних відносин між ними не було.

– Даніїл і Катерина – діти з багатодітних сімей. Акуратні, доглянуті. Даня завжди був душа компанії. Комунікабельний, добропорядний, щирий. Користувався авторитетом у однокласників і інших школярів. Серед дітей в сім’ї він середній. Вдома юнак часто допомагав мамі по господарству. Навчався на середньому і достатньому рівні. Проявляв активність в спорті, під час очного навчання грав у шкільній команді з футболу, – розповіли в Грозинській гімназії.

У Катерини 2 сестри і 2 брата. За характером вона значно відрізнялася від Даніїла.

– Вона замкнута, непостійна, не завжди чесна. До навчання байдужа. Рівень знань середній і достатній. Деякий час проявляла інтерес до предметів художньо-естетичного циклу, брала участь в конкурсі виробів. Добре малює, проте лінується, – підкреслили нам в школі.

Мама загиблого хлопчика завжди в телефонному режимі тримала зв’язок з класним керівником, регулярно відвідувала батьківські збори. А мама Катерини, за словами нашої співрозмовниці, мало цікавилася життям і навчанням дитини. Часто не виходила на зв’язок, хоча в даний час і знаходиться в декретній відпустці.

– Відносини Дані та Каті були звичайними, як і у інших однокласників. Жодного прояву агресії не спостерігалося. Не ворогували, але і близьких відносин не помічали, – пояснили нам.

Хлопчик жив разом з родиною в селі Сингаї. Катя – епізодично з мамою в селі Шатрище, а під час навчання – у бабусі в селі Грозине, де і сталося вбивство.

Втім, в Грозинській гімназії не виключають – трагедія дійсно могла статися через нерозділене кохання. Можливо, Катя і справді хотіла бачити Даніїла своїм хлопцем, і його відмову вона дуже болісно сприйняла. Але чи могла вона заздалегідь запланувати вбивство, принести зброю і чим можна зв’язати хлопця?

Катерина за своїм характером є досить владної особистістю. І якщо допустити, що вона хотіла бачити Даніїла своїм хлопцем, а він відмовив, то тут, мені здається, мотив є. Тим більше враховуйте вік. Підлітки – вони гарячі, ними керують емоції, а про наслідки вони, на жаль, не думають, – підкреслила співробітниця Грозинської гімназії.

Однак в те, що дівчина могла самостійно впоралася з хлопцем, в школі не вірять. Даня був не тільки спортсменом, але ще і значно вище ростом.

Тут, під завалами цегли і знайшли тіло хлопчика


Читайте також:


Залишити коментар: