Які страви обов’язково мають бути на великодньому столі, а які і зовсім заборонені



Часу до закінчення Великого Посту залишилося небагато, тому варто поквапитися з тим, щоб запастися оригінальними, смачними, перевіреними рецептами святкового столу. Адже в цей світлий і довгоочікуваний день великодній стіл повинен бути не менш яскравим, святковим і апетитним.

- джерело.

Яка господиня не прагне блиснути своїми кулінарними здібностями перед коханим чоловіком, родичами, друзями … Думаю, не помилюся, якщо припущу , що у світлий день Великодня у Вашому будинку неодмінно зберуться гості. Крім вміло приготованих страв, рецептами яких я поділюся трохи пізніше, не зайвим буде нагадати кілька корисних порад:

1. Великдень – це весняне свято, а весна – це сонце, свіжість, легкість, яскравість фарб і любов … Відповідно, всі страви слід готувати з душею, з любов’ю, з бажанням творити. Ні в якому разі не треба поспішати, намагатися зробити кілька справ одночасно. Сервірування пасхального столу повинна бути витримана в світлих тонах (блакитному, бузковому, салатовий, жовтий, білому). На стіл не завадить постелити красиву світлу скатертину і поставити свічки.

2. У центр столу також можна поставити букет свіжих квітів (тюльпанів, пролісків, нарцисів і т.д.) або горщики (наприклад, з крокусами). Квіти не тільки будуть радувати око, але й наповнять кімнату тонким весняним ароматом.

3. Який же великодній стіл без традиційних фарбованих яєць та паски? Способів фарбування і прикраси яєць (як і випічки пасок) існує величезна безліч (про них варто розповісти окремо). Тим часом, фарбовані яйця виглядатимуть яскравіше і оригінальніше, якщо їх викласти на тарілку зі свіжою зеленню (спорудити так звану галявину і створити щось схоже на весняну травичку).

4. Не обійтися і без напоїв … Краще рішення для великоднього столу – кaгор чи будь-яке червоне винo. Також підійде гopiлка, різні настойки, кoньяк (на любителя).

5. Великодній стіл – це багата різноманітність м’ясних страв: холодних закусок (холодець або холодець, буженина, нарізки), а також гарячого (м’ясо, запечене в духовці, смажені реберця, качка чи курка з яблуками, і т. д.). Головне – проявити фантазію … Навпаки, недоречними виявляться риба або якісь вегетаріанські страви: Пост позаду, саме час насолоджуватися святковими кулінарними шедеврами!

З Великоднем Вас, друзі! Всього Вам самого світлого й доброго! Приємного і душевного застілля!

Автор: Вікторія Бобильова


Читайте також:


Залишити коментар: