Яка ганьба! В офісі Порошенка виявили нечуване



В офісі партії п’ятого президента Петра Порошенка “Європейська солідарність” вранці у п’ятницю працівники Державного бюро розслідувань провели обшуки.

“Вчора зранку невідомі у балаклавах заблокували роботу Відкритого офісу партії “Європейська Солідарність” за адресою вул. Лаврська, 16. Молодики спортивної статури із прихованими обличчями заблокували вхід на робочі місця і довго не представлялися. Врешті решт з’ясувалося, що ця “спецоперація” проводиться співробітниками Державного бюро розслідувань”.

- джерело.

В “ЄС” назвали проведення обшуків політичним тиском і пов’язали це “із спробами влади звести рахунки із політичними опонентами, залякати опозицію, а також із намаганнями відволікти увагу суспільства від провалів на зовнішній арені та в економіці країни”.

В свою чергу, речниця ДБР Анжеліка Іванова зазначила в коментарі “Українській правді”, що обшуки проводилися “на території, де розташований офіс “Євросолідарності””. Мова йде про розслідування можливого зникнення носіїв, які містять секретну інформацію, з так званої ситуативної кімнати Адміністрації президента.

“Зокрема там було вилучено одиниці техніки (монітори) в рамках досудового розслідування кримінального провадження по ситуаційній кімнаті. Вони будуть перевірені”.

Нагадаємо, ще в травні, Данилюк зняв відео з ситуативної кімнати президента.

На ньому видно, як на місцях, де раніше було обладнання, зокрема сервери з, ймовірно, секретними даними, нічого не залишилося.

“Прийшов, побачив…Немає слів. Розбиратися будуть правоохоронні органи”, – прокоментував побачене Данилюк.

Пізніше на відео відреагував екс-секретар РНБО Олександр Турчинов, який зазначив, що це ситуативна кімната Адміністрації президента і вона не має стосунку до ситуаційного центру РНБО, де зберігається секретна інформація.

Своєю чергою екс-речник Порошенка Святослав Цеголко сказав, що техніку з АП повернули орендодавцю.

“Уся техніка для ситуаційної кімнати Президента була орендована за власний кошт Петра Порошенка і відповідно повернута орендодавцю”, – написав він тоді

Проте вчора ця техніка все ж була вилучена з офісу Порошенка, як повідомляє речниця ДБР. Будуть розбиратись.


Читайте також:


Залишити коментар: