Як жінка з маленькою дитиною на руках у торговельному закладі провалилася у 3-метровий підвал



Їх діставали рятувальники

- джерело.

Ніщо, як то кажуть, не віщувало біди: молода мама, мешканка райцентру Костопіль Рівненської області, прийшла зі своїм півторарічним сином у нещодавно відкритий у відремонтованій будівлі магазин. На першому поверсі тут працює супермаркет АТБ, а з іншого входу ведуть сходи на 2-ий поверх у магазин. Жінка поставила дитячий візочок на першому поверсі біля сходів і пішла до крамниці. Повертаючись, підійшла з дитиною на руках забрати візочок.

І раптом підлога під нею провалилася, й жінка з дитиною, наче у фільмі жахів, полетіла униз – у 3-метровий підвал, заповнений сміттям та усіляким мотлохом, у якому були й небезпечні металеві штирі.

Діставали їх рятувальники, яких викликали люди, які це бачили.

Лише дивом ні мама, ні дитина не нахромилися на ті штирі й не зазнали дуже тяжких травм.

Викликали поліцію.

Виявилося, що у цьому місці, не обгородженому, без жодних попереджувальних написів та цілком доступному для будь-кого, не були завершені усі ремонтні роботи. Частини підлоги під сходами не було, а це місце накрите лише гіпсокартонною плитою. Ступивши на неї, жінка провалилася.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 275 Кримінального кодексу – за порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд, що створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого.

Ця будівля на вулиці Прибережній, 3 у Костополі перебуває у приватній власності кількох громадян та юридичної особи. Магазин, куди приходила моя підзахисна, орендує тут торговельні площі, однак подія сталася не в магазині, а на першому поверсі біля сходів, у місці, яке ніхто не використовує. Є власники, тобто конкретні особи, які мають понести відповідальність, – прокоментувала адвокат потерпілої Софія Больбіна.

За словами захисниці, подія сталася 28 серпня, та поки слідство просунулося дуже мало – допитів не було, проведено лише слідчий експеримент. До якого власники підготувалися: заклали місце провалу дошками та дерев’яними піддонами й зробили загородження з піддонів, поставлених вертикально. Якби хоча б так було загороджено раніше, візочки туди ніхто б не ставив і жодній мамі навіть на думку не спало б лізти на ті піддони з дитиною.

Ступінь тяжкості одержаних тілесних ушкоджень зараз встановлює експертиза. Власники будівлі кажуть, що співпрацюють зі слідством, але з потерпілою вони не співпрацюють – ніхто не вибачився і компенсації їй не запропонував. Виникає також запитання, як цю будівлю у такому вигляді приймали в експлуатацію? Адже це небезпечно для життя: провалившись у підвал, людина могла отримати тяжкі травми і навіть загинути, – каже адвокат.


Читайте також:


Залишити коментар: