Як працюватимуть в Україні 31 грудня банки, пошта, магазини та інші заклади: всі подробиці



До зустрічі Нового 2021 року залишилися лічені дні, які українці проводять у передноворічних клопотах. Тож надзвичайно корисною буде інформація про те, як 31 грудня в умовах карантинних обмежень працюватимуть громадські заклади.

- джерело.

Про це пише видання ZN.

Зустріч 2021 року пройде без розважальних новорічних заходів та концертів біля ялинок на площах. Це пов’язано з ризиком поширення коронавірусу. Напередодні у Кабміні вкотре наголосили, що відвідування будь-яких громадських місць можливе лише за умови дотримання протиепідемічних норм: використання індивідуальної маски та дотримання безпечної дистанції.

Робота громадського транспорту

Міський громадський транспорт функціонуватиму з обмеженням по числу пасажирів на місцях для сидіння з обов’язковою наявністю засобів індивідуального захисту.

Маршрути міжміського, міжобласного сполучення на свята продовжуть працювати в режимі обмежень “помаранчевої” зони. Це стосується автомобільного, залізничного, авіаційного транспорту.

Робота кафе і ресторанів

Як відомо, Кабінет міністрів продовжив роботу ресторанів та кафе до 7:00, а не до 1:00, як було раніше. Однак українцям радять утриматися від проведення святкових заходів, бенкетів, майстер-класів та будь-яких інших публічних подій в цей час.

Магазини

31 грудня магазини в Україні, як і в будь-який передсвятковий день, працюватимуть за скороченим графіком. Так, згідно з чинним Кодексом України законів про працю, всі передноворічні робочі дні рекомендується скоротити на одну годину. Тому, краще подумати про подарунки та святковий стіл завчасно.

Пошта

“Нова пошта” буде працювати 31 грудня за скороченим графіком до 18:00. Вихідними днями у оператора будуть 1 і 7 січня. “Укрпошта” також матиме вихідні дні 1 і 7 січня, проте працюватимуть відкриті чергові відділення зі скороченим режимом роботи.

Фінансові установи

Банки в Україні будуть працювати за розкладом вихідних днів, визначеним Кабінетом міністрів України. 31 грудня 2020 року буде робочим днем для банків, однак вони будуть працювати в скороченому режимі і закриються на годину раніше. Рекомендується всі фінансові питання закрити до 14:00.

Варто пам’ятати, що всі операції, здійснені пізніше цього часу, будуть проведені тільки 4 січня.

Релігійні заклади

Служби в церквах та інші релігійні заходи, як і раніше, рекомендується проводити за умови присутності не більше однієї особи на 5 кв. метрів або на відкритому повітрі за умови дотримання дистанції в 1,5 метри.


Читайте також:


Залишити коментар: