Як організовуватимуть навчання у школах під час локдауну: роз’яснення Департаменту освіти КМДА



Олена Фіданян розповіла, як відбуватиметься навчання у закладах освіти під час карантину.

- джерело.

Директорка Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян в ефірі «Громадське радіо» розповіла, що школи Києва готові до можливого локдауну. У відомстві розглядають два варіанти: завершення першого півріччя або початок другого в умовах карантину.

Якщо ми зайдемо у локдаун, який ймовірно триватиме до 23 січня, закриються всі заклади освіти. У випадку, якщо канікули завершуються 11 січня, перший тиждень навчання розпочнеться дистанційно. Нині ми готові до карантину значно краще: розуміємо що і як ми робимо. Розписали кроки в регламенті департаменту освіти щодо відновлення освітнього процесу після тривалого карантину.

Олена Фіданян запевнила, що ситуація в місті справді контрольована, адже моніторинг закладів освіти відбувається щоденно. У першому півріччі значна увага була прикута до новостворених класів, у другому – потрібно приділити більше часу випускникам, бо у них ЗНО.

Втім, відкритим питання лишається не лише організація навчання в умовах локдауну, але й проведення новорічних свят у школах та садочках. За словами директорки Департаменту освіти і науки КМДА, керівники закладів освіти та закладів дошкільної освіти уже отримали рекомендації щодо проведення святкових активностей:

Тиждень тому ми наполегливо рекомендували керівникам та керівницям освітніх закладів та закладів дошкільної освіти проводити святкові заходи виключно в межах одного колективу. Ані батьків, ані сторонніх аніматорів ми рекомендуємо не допускати.

Після проведення святкового заходу актову чи спортивну залу обов’язково потрібно провітрити та продезінфікувати.

Крім того, відкритий лист з проханням не наполягати на організації свят отримали й батьки, бо найчастіше це їхня ініціатива, зазначила Олена Фіданян. До того ж у садках та школах перевдягатися у святкових персонажів можуть лише працівники, використовуючи маски та костюми, які є у наявності.


Читайте також:


Залишити коментар: