Як Коноплянка і Ярмоленко оформили перемогу України над Албанією – відео



У французькому Евіані збірна України у товариському матчі крупно здолала Албанію (4:1).

- джерело.

У порівнянні з попереднім контрольним матчем з Марокко (0:0) відбулися суттєві зимін у стартовому складі. Місце у вортах дісталося молодому Луніну, на края оборони вийшли Соболь і Бутко, на місце опорного півзахисника – Зінченко, який сформував трикутник у центрі поля з Малиновським і Марлосом. На краях атаки діяли традиційно діяли Коноплянка і Ярмоленко, якому довірили капітанську пов’язку, а на вістрі – Бесєдін.

Шевченко вирішив виставити атакувальний склад. Можливо, подіяла критика після слабкої гри з Марокко, можливо, тренер зважив на невисокий рівнь суперника і незначні шанси зганьбитися в черговий раз. Однак задум наставника спрацював: ще до перерви збірна України мала перевагув три м’ячі завдяки голу Коноплянки і дублю Ярмоленка. Обидва провели неодназначний сезон у Німеччині і прагнули показати себе: Ярмоленко ще й відзначився результативним пасом на Коноплянку, а той відповів взаємністю. Ще один гольовий пас в активі Малиновського, який міг завершувати атаку сам після блискучого пасу Марлоса, однак не проявив егоїзм і віддав на партнера.

Гра проходила на невисоких швидкостях. Жоден з суперників не пробився на Кубок світу-2018 в Росії і доводити своє право на місце в складі не було для футболістів першочерговим завданням.

Серед експериментів тренерського штабу збірної України сподобалося сміливе рішення відрядити на місце опорного Зінченка ,який у “Манчестер Сіті” набув захиснисних навичків. Правда, в одному з епізодів Олександр програв опоненту боротьбі в штрафному і момент ледь не призвів до голу, однак у контрольні матчі якраз і потрібні, аби зрозуміти свої помилки і зробити висновки. Тим більше, Зінченко багато разів загострював ситуації, намагався діяти швидко і переважно дивився вперед.

На атаку були орієнтовані і Малиновський з Марлосом, який видав кілька шедевральних пасів. Натуралізований бразилець грав без належного спротиву і міг спокійно показувати свій клас. Трохи випадав з загальної картини Бесєдін, який робить перші кроки в національній команді. Можливо, це позначилося. Проте тренерам очевидно треба дивитися в майбутнє, адже за футбольним віком 33-річний Селезньов, який вийшов на заміну, не зможе довго допомагати.

Позитивний момент і той, як українці відреагували на пропущений м’яч. Майже одразу зібралися і змогли ще раз засмутити суперника. Дубль зробив Коноплянка.

Такий настрій має бути завжди, якщо команда не хоче вислуховувати критику на свою адресу.

Албанія – Україна – 1:4

Албанія: Беріша, Джімшіті, Хюсай, Маврай, Леняні (Балай, 46), Ліла (Аджеті, 65), Роші (Меммола, 46), Рамадані (Джака, 26), Веселі, Манай (Цікалеші, 58), Ндой

Україна: Лунін, Бутко (Караваєв, 82), Соболь, Бурда, Кривцов, Зінченко (Сидорчук, 70), Коноплянка, Марлос (Шапаренко, 57), Малиновський (Коваленко, 71), Ярмоленко, Бесєдін (Селезньов, 46)

Голи: Ндой, 88 – Коноплянка, 31, 90, Ярмоленко, 35, 45

Дивіться відеоогляд матчу:


Читайте також:


Залишити коментар: