“Яблунів — це вас не Амстердам” — Голова ОДА про рекордний посів коноплі



Голова Івано-Франківської облдержадміністрації зазначив, що це найбільша плантація коноплі на Прикарпатті.

- джерело.

Нагадаємо, в обласному управлінні СБУ підтведили факт виявлення значної плантації марихуани.

Величезну плантацію марихуани виявили цього тижня в Яблунівській об’єднаній територіальній громаді, що в Косівському районі. На місці затримали близько 20-ти працівників. Кажуть, вони — не місцеві. А от господарів “бізнесу” на місці не виявили. Відома крита плантація на кілька гектарів знаходиться на території підприємства “Явсон”, на центральній дорозі між Коломиєю та Косовом (раніше на ній вирощували помідори та огірки). Тут виявили як кущі марихуани, так і вже подрібнений та розфасований матеріал для вживання та реалізації.

У соцмережі голова голова ОДА Денис Шмигаль прокоментував ситуацію, оцінивши вартість виявленого у 50 млн євро:

“Яблунів — це вам не Амстердам! Результат спільної роботи поліції та СБУ із залученням спецпідрозділів! Найбільша плантація коноплі в історії Прикарпаття: 4 гектари, 90 тисяч кущів, 0,5 тони готової продукції — оціночна вартість цього всього не менше 50 млн євро!!!!”.

Тим часом під дописом у соцмережі народного депутата від Прикарпаття Ігоря Фріса з цього приводу розгорілася дискусія. Так, Віктор Загреба зазначив:

“Дуже вузький погляд і навішування ярликів … 🙁 Сучасні законотворці в Європі мали б мислити категоріями, відмінними від тих, якими мислили алкогольні магнати у 1930-х роках в США”.

До дискусії підключився і очільник Державної митної служби Максим Нефьодов, який звернувся до нардепа узаконити марихуану:

“Законопроект давно розроблений. Може, зробите мужній крок до легалізації, як половина країн Європи?”.

 


Читайте також:


Залишити коментар: