«Я жила в атмосфері любові до України». Інтерв’ю з українською співачкою Тонею Матвієнко



Українська співачка Тоня Матвієнко дала велике інтерв’ю для проєкту Радіо НВ про відповідальних лідерів Свідоме життя, в якому розповіла про українські традиції в сім’ї Матвієнко-Гончар-Мірзоян, виступи в зоні АТО, підтримку бездомних і цінності, які мріє прищепити дітям.

- джерело.

З нею говорила журналістка і ведуча радіостанції Ілона Довгань.

«Дякуючи своїй мамі я жила в атмосфері любові до всього українського, до цього прекрасного, свого народу, наших традицій; до всього, що робилося руками. <…> У мене найбільше та найкрасивіше виходить через свій вокал, через свою душу пропустити [емоції], і на це дійсно є реакція людей», – зазначила Матвієнко.

Також співачка розповіла про концерти, які вона давала на сході України після початку російсько-української війни.

«Майже півроку я сиділа та бачила, що відбувалося на Майдані [у 2013-2014 роках], і я нічого не могла зробити: взяти гармату не могла, фінансово всіх забезпечити, полікувати — теж. А потім мені запропонували поїхати [на Донбас] і поспівати — ось це я можу», – поділилася спогадами вона.

Водночас дехто з українських військовослужбовців, зізналася Матвієнко, не хотів, щоби вона приїжджала з концертами.

«Дуже часто хлопці не хотіли, щоби ми приїжджали, тому що, знаєте, є такий вираз — “бенкет під час чуми”. Вони не розуміли, чому приїхали артисти і навіщо це було треба. <…> Це було в червні 2014 року», – розповіла співачка, зазначивши, що пізніше на Сході їх прийняли.

Свідоме життя – це програма про відповідальних лідерів, гостями якої вже стали, зокрема, шоумен і кандидат в мери Києва Сергій Притула, телеведуча Маша Єфросиніна, співачка Onuka, журналістка Яніна Соколова, співак Арсен Мірзоян, актриса театру і кіно Римма Зюбіна, співачка Руслана Лижичко, соліст групи Kozak System Іван Леньо, співачка Анжеліка Рудницька, найкращий тенісист України Сергій Стаховський, фронтмен гурту СКАЙ Олег Собчук та інші українські лідери думок.


Читайте також:


Залишити коментар: