Вже завтра: на водіїв чекають нові вимоги і штрафи



Вже з завтрашнього дня на українських водіїв чекає важлива зміна правил дорожнього руху.

- джерело.

З 1 жовтня водії будуть зобов’язані вмикати фари навіть вдень. Про це нагадав відділ комунікацій патрульної поліції в Київській області в своєму Facebook.

«З 1 жовтня на заміських дорогах необхідно вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар. Відповідно до пункту 9.8 Правил дорожнього руху, з 1 жовтня по 1 травня це положення є обов’язковим для виконання і покликане підвищити безпеку дорожнього руху в затемнених ділянках дороги як в світлий час доби, так і в темний», – йдеться в повідомленні.

Справа в тому, що в зазначений період світловий день скорочується і виникають погодні умови, при яких часто знижується видимість на дорозі. У зв’язку з цим в 2016 році було прийнято рішення про введення нової норми для підвищення видимості автомобіля для пішоходів та інших учасників руху.

За ігнорування цієї норми передбачено штраф у розмірі 425 гривень.

Раніше повідомлялося, що українська поліція отримала обладнання, яке дозволить фіксувати факт порушення правил зупинки та паркування. Відповідну інформацію у себе в Facebook повідомив експерт і автомобільний юрист Володимир Караваєв.

За його словами, прилад фіксуватиме порушення з прив’язкою до часу і простору.

«Тільки що надійшла новина! Патрульні поліцейські отримали на руки сертифіковані і повірені «Труками». Крім швидкості, даний прилад може фіксувати факт порушення правил зупинки або стоянки в прив’язці до часу і простору», – заявив він.


Читайте також:


Залишити коментар: