Витік кислоти на Дніпропетровщині: підприємство не мало ліцензії на перевезення



Підприємство, що здійснювало перевезення азотної кислоти в автоцистерні, в якій відбулася розгерметизація і наступний витік небезпечної рідини, не мало відповідної ліцензії.

- джерело.

Про це на прес-конференції розповів начальник управління Укртрансбезпеки в Дніпропетровській області Олексій Степаненко, передає Укрінформ.

«Такий небезпечний вантаж як азотна кислота підлягає ліцензуванню. Перевіривши документацію, ми бачили, що підприємство не отримало таку ліцензію, відповідно, здійснювало перевезення нелегально. Власник сказав, що хотів заробити грошей, а потім отримати ліцензію», – сказав Степаненко.

Співробітники Укртрансбезпеки склали адміністративний матеріал за ч. 1 ст. 164 Адміністративного кодексу України, де передбачається штрафна санкція від 17 до 34 тис. грн з конфіскацією транспортного засобу.

Як писав «Вголос», 7 серпня на трасі Дніпро – Кобеляки – Решетилівка Р-52, за межами села Іванівка в Дніпропетровській області стався витік азотної кислоти з автоцистерни ємністю 35 т. Зокрема, витік стався в першому відсіку цистерни, де знаходилося 8 т рідини.

Приїхавши на місце події, рятувальники відзначили, що водій перекачав 4 т кислоти з пошкодженого відсіку в порожній. Кількість азотної кислоти, що витекла становить близько 3-4 т, на площі 40-45 кв. м. В 16:00 витік кислоти зупинили і пожежно-рятувальні підрозділи розпочали роботи по нейтралізації витеклої рідини.

За фактом витоку азотної кислоти поліція Дніпропетровської області відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 267 (порушення правил поводження з вибуховими, легкозаймистими та їдкими речовинами або радіоактивними матеріалами) ККУ.

Згодом у ДСНС повідомили, що нейтралізація місця витоку азотної кислоти з автоцистерни на трасі в Дніпропетровській області завершена, перевищень небезпечної концентрації парів речовини немає.


Читайте також:


Залишити коментар: