Ви не повірите, чому католики і православні хрестяться по-різному



Все криється в історичному походженні

- джерело.

Незважаючи на значне зменшення людей, які щонеділі відвідують церкву, багато хто все ж відносить себе, якщо не до релігійних, то віруючих. І часто виникає питання: чому все-таки православні хрестяться справа наліво, а католики зліва направо. Про це повідомляють ЗМІ.

Згідно інформації, католикам до 1570 року дозволялося хреститися як справа наліво, так і зліва направо. Але потім папа Пій V наполіг на тому, щоб це робити зліва направо і ніяк інакше. “Благословляє себе самого робить хрест від лоба до грудей і від лівого плеча до правого”, — говорив великий Божий посланець.

Справа в тому, що, коли ти перещаєш руки таким чином, хресне знамення, згідно християнській символіці, виходить від людини, яка звертається до Бога. А при переміщенні руки справа наліво — походить від Бога, який благословляє людину.

Зауваж: недарма і православні, і католицькі священики перехрещують оточуючих зліва направо. Це свого роду благословляючий жест.

Що цікаво, так це те, що рух руки зліва направо означає перехід від гріха до спасіння, оскільки ліва сторона в християнстві асоціюється з диявольською силою, а права — з божественною. А при хресному знаменні справа наліво переміщення руки трактується як перемога божественного над диявольським.


Читайте також:


Залишити коментар: