Воєнний стан: дитячий табір Вікторія передають військовим



Одеський дитячий табір «Вікторія», в якому під час пожежі у вересні 2017 року загинуло троє дітей, на час воєнного стану передадуть у користування військовим.

- джерело.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні виконавчого комітету Одеської міської ради, передає кореспондент Громадського.

За словами заступника міськголови Андрія Котляра, табір «Вікторія» для розміщення вибрали самі військовослужбовці.

Батьки дітей, які загинули під час пожежі в таборі, здивовані рішенням виконкому поселити в таборі військових.

За словами батька загиблої дівчинки Соні Мазур — Олексія, туди нікого не можна заселяти через проблеми з пожежною безпекою.

Адвокатка сімей загиблих Оксана Муравська вважає, що до остаточного рішення суду, табір не можна у жодному разі використовувати, бо там досі залишаються важливі докази, які були нещодавно знайдені незалежними експертами з Естонії.

У прокуратурі зазначили, що нині арешт на право розпорядження та користування майном, а саме будівлями табору «Вікторія», у рамках кримінального провадження не знятий.

Відповідне рішення щодо скасування чи залишення у дії арешту є компетенцією суду, який може прийняти рішення за результатами внесення на розгляд відповідного клопотання.

Пожежа в муніципальному дитячому комплексі «Вікторія» сталася 16 вересня 2017 року о 23:37, в останній день зміни. Новий двоповерховий дерев’яний корпус табору, який ще в травні міський голова Геннадій Труханов демонстрував президентові Петру Порошенку як зразковий, згорів ущент і обвалився за кілька хвилин. Три дитини унаслідок пожежі загинули.


Читайте також:


Залишити коментар: