Вовки-мутанти на Вінничині тримають в жаху декілька сіл



Люди навіть обіцяють грошові винагороди за вбuтих хижаків, передає ТСН.

- джерело.

Вовки не дають спокою жителям трьох сіл на Вінниччині. Хижаки настільки знахабніли, що не бояться заходити навіть на подвір’я селян, а місцеві бояться ходити вулицями і дітей самих із дому не випускають.

Олександр Храпко не випускає худобу з хліва, а поки не засніжило, припинав біля двору, бо раз прийшов забирати – коза стоїть, а цап загризений. “Розірваний цап був, догори ногами лежав. Як самим ножем хтось обробив”, – розповів житель Хоньківців. Фото решток тварини він показав мисливцям – ті ні миті не сумнівалися, що орудував вовк. Днями у полі поблизу села і сам зустрів хижака. “Вовк десь такий під 90 кілограм”, – каже селянин.

У сусідніх Нагорянах хижаки напали на теля. “Задню ногу всю відломало, а передні були, задyшило”, – розповів Анатолій Яцюк. Жителі налякані, бо якщо вовки так осміліли, то можуть накинутися і на людей. “Тут діти маленькі ходять, і самим страшно ходити. Це не пес, що втече, від вовка що чекати?”, – каже мешканка Хоньківців Юлія Кугаївська. Дітей самих на вулицю не випускають, а 5-річного Максима мама навіть не щодня у садок водить.

Чоловіки похапалися за зброю. Рушницю купив навіть Хоньківський сільський голова. “З’явився цілий виводок, видно, пара і четверо молодих, на снігу було видно – вовк, вовчиця і молодий одинак”, – каже Сергій Побережник. Люди звернулися до єгерів і почали влаштовувати на вовків облави. Вже вдалося вполювати трьох. “Я стояв на номері, коли була облава, він на мене вийшов і я його добув. Він такий був кілограм 15, молодняк”, – розповів єгер Іван Потурнак.

Останній впольoваний звір виявився не звичайним хижаком, а мутaнтом – поміссю від схрещування вовка і собаки. Такі дуже небезпечні, бо безстрашно підбираються до людських обійсть. “Коли нема, як вовчиці відгуляти з вовоком, вона гуляє з собакою”, – каже єгер Віктор Паламарчук. Але є й банальніша причина вовчого нашестя на села: у лісі сіроманцям просто не вистачає дичини. “Вовкові необхідно два кілограми м’яса щодня”, – пояснив мисливствознавець Андрій Кравчук.

Для регулювання кількості за рік в області відстрeлили 15 вовків. Так кажуть у вінницькому товаристві мисливців та рибалок. Але, вочевидь, цього недостатньо, тож у Хоньківцях та Нагорянах за вбuтих хижаків призначили винагороду по півтори тисячі гривень за голову.


Читайте також:


Залишити коментар: