“Влітку дощі зникнуть, спека шокує українців”: синоптики попереджають про аномальну і небезпечну погоду



В Україні літо 2022 року очікується зі значними погодними перепадами. Найспекотнішим місяцем буде серпень, коли температура битиме нові максимальні рекорди.

Пише - джерело.

про це розповів керівник “Екологічної нації” Богдан Красавцев. За його словами, погода буде залежати від багатьох факторів, одним із яких є зміна клімату внаслідок воєнних дій.

Експерт пояснив, що через воєнні дії в атмосферу викидається величезна кількість вуглецю, який прискорює незворотні кліматичні процеси. На його думку, ці явища ставатимуть дедалі виразнішими впродовж наступних років.

Ще один важливий фактор – це брак дощів і як наслідок – засуха. Із року в рік Україна стикається з цією проблемою і ця криза посилюється також у всьому світі.

“Зараз ми всі можемо бачити шквальні вітри, зокрема, у Києві, та стрибки температури вниз-угору. Зміни клімату сьогоднішнього часу – це постійна непередбачуваність, різкі температурні коливання і до того ж різні стихійні явища, як-от торнадо”, – сказав Красавцев.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.
Він відзначив, що смерчі, вже стали “візитівкою” не тільки південних, а й центральних областей України.

Щодо температурних прогнозів, то, за словами експерта, червень буде, скоріш за все, відносно теплий, без надвисоких температур. Але дні з середини липня по серпень будуть найспекотнішими.

“Вочевидь температура битиме нові максимальні рекорди. Разом із тим, я думаю, що сильні вітри нікуди не дінуться, а їхня інтенсивність буде тільки наростати, до чого ми всі звикнемо”, – зазначив Богдан Красавцев.


Читайте також:


Залишити коментар: