Влада Італії готується розпродати величезний золотий запас – ЗМІ



В Італії планують внести зміни до конституції, які дозволять розпродати весь золотий запас країни. Такий законопроект підготувала правляча популістська коаліція в Сенаті, повідомляє Reuters.

- джерело.

Законопроект покликаний встановити, що золото є власністю держави, а не Банку Італії. Ухвалення конституційного закону вимагає тривалого законодавчого процесу, серйозної парламентської більшості, а в деяких випадках навіть референдуму.

При цьому італійська газета La Stampa відзначає, що уряд країни розглядає можливість використовувати частину золотих резервів Банку Італії для покриття дефіциту бюджету в 2019 році і скасування запланованого підвищення ПДВ в 2020 році. У свою чергу, влада Італії запевняє, що уряд не планує продавати резерви, щоб виправити труднощі з державними фінансами.

Зараз, за ​​даними Всесвітньої золотої ради, Італія є третьою в світі за величиною золотих запасів після США і Німеччини. Золотий запас країни оцінюється в 2451,8 тонн. При цьому в 2018 році найбільшими покупцями золота в світі стали Росія і Туреччина, всього центральні банки купили понад 650 тонн цього металу.


Читайте також:


Залишити коментар: