Він зігрівав нас своєю теплотою і посмішкою: не стало директора 11 школи Павла Літинського



3 квітня, не стало директора школи №11 Павла Літинського.

Повідомляє - джерело.

Педагог серйозно хворів, останніми днями перебував під апаратом ШВЛ. Колеги кажуть, про смерть директора дізнались кілька годин тому і досі не можуть повірити, що його вже немає.

Не так давно захворіла дружина директора. Потім і Павло Степанович. Днями дізнались, що він під апаратом ШВЛ, а вчора вже був у комі.

Ми збирали кошти на лікування і були впевнені, що з ним все буде добре і Павло Степанович подолає недугу, — розповіла вчителька історії школи №11 Інна Чернецька. — Сьогодні в шкільній групі побачили повідомлення, що його вже немає…

Павло Літинський був пенсійного віку, але працював. Колеги кажуть, не пригадують, коли востаннє був на лікарняному. Кажуть, він зігрівав нас своєю теплотою і посмішкою.

Досі не можу усвідомити і повірити, що його немає, — каже Інна Чернецька. — Я без його усмішки не уявляю нашу школу. Він завжди знайде потрібні слова, ніколи не відмовляв у проханні. І директор хороший, але передусім це була дуже добра людина. Як ми будемо без нього – не знаю.

Колеги згадують Павла Літинського лишень з теплотою.

— Пішли у засвіти Ваша доброта й людяність, мудрість наставника й велич педагога, — пише Людмила Перейма. — Скорботи – без міри. Таких завжди береже пам’ять. Спочинку з Богом і Царства Небесного.

“Педагогічна спільнота міста сьогодні в скорботі, – йдеться на сайті управління освіти та науки міськради. – У засвіти пішов відомий освітянин, високоавторитетний фахівець, багаторічний очільник Тернопільської загальноосвітньої школи №11 Павло Літинський”.

Самовіддана педагогічна праця Павла Степановича, його мудра й виважена управлінська діяльність залишили незглибимий слід у душах усіх, хто був з ним поруч: колег-педагогів, учнів, батьків. Досвідчений наставник і щирий порадник, він залишив на освітянській ниві щедрий засів мудрості, щирості і добра. Своїм життєвим прикладом пробуджував жагу пізнання в молоді, був вірним новаторським пошукам і прагненням, сміливо реагував на виклики сьогодення.

Управління освіти і науки Тернопільської міської ради, Тернопільський комунальний методичний центр науково-освітніх інновацій та моніторингу, профспілка працівників освіти і науки міста Тернополя висловлюють щирі співчуття родині та близьким. Вічна і світла пам‘ять світлій Людині! Царство Небесне!


Читайте також:


Залишити коментар: