“Він за це сидів, п@дло!”: Українка накинулась на Луценка з гнівною заявою



Волонтерку і блогерку Марусю Звіробій, яку підозрюють у причетності до погроз вбивством президента Володимира Зеленського, повторно викличуть на допит до Державного бюро розслідувань.

- джерело.

Про це заявила речниця відомства Анжеліка Іванова.

“Вона була у будівлі Держаного бюро розслідувань, але на допит слідчого не прийшла… Вона була викликана для проведення слідчих дій”, – зазначила Іванова. Коли саме може статися повторна спроба допитати фігурантку справи, в ДБР поки не уточнюють.

Як повідомлялося, напередодні волонтерка і блогерка Звіробій прийшла до ДБР, де мав відбутися її допит. Під стінами відомства зібралися її прихильники, представники Нацкорпусу, Нацгвардії, а також представники поліції діалогу. Звіробій була разом із адвокатом, але на допит до слідчих не пішла, а свою відмову аргументувала тим, що не отримала належного виклику.

Варто зазначити, що осторонь не зміг залишитись, екс-генпрокурор Юрій Луценко, проте його заява не змогла не залишитись без потужної відповіді:

Луценко заявив, цитуємо:

Справа М. Звіробій і С. Федини – ганебна і безпідставна. У вільних країнах не може бути покарання за слова. Тільки за дії. Якщо слідство не знайшло доказів ДІЙ по організації теракту чи фізичних загроз політичному керівництву – справа має бути закрита.

На що отримав відповідь від українки Софії Заболотної, яка поширила та прокоментувала його допис:

За що тоді мій чоловік, доброволець, батько семи дітей відсидів два місяці і отримав два роки умовно в 2017 за одне лиш відео в Ютубі??? За твого керівництва, падло!!! І тисячі добровольців по тюрмах сидять роками бездоказно??!!!!

Як зазначається у ролику чоловік критикував уряд Петра Порошенка, та їхні дії відносно добровольців та волонтерів.

Варто зазначити, що Євген Захаров розповів ВВС Україна, що опікується справами десятків добробратів, оскільки вважає, що переслідування багатьох із них є упередженим, він зазначає що ці люди підпали під прес влади Порошенка.

“Є випадки, де обвинувачення, на наш погляд, цілком обґрунтовані. Але є і безпідставні, коли кваліфікація дій підозрюваних виглядає дуже сумнівною. Є також випадки, коли те, у чому їх звинувачують, вони взагалі не скоювали”, – каже правозахисник.

Лідер громадської організації “Комітет визволення політв’язнів” Тетяна Близнюк твердить, що отримати інформацію про заарештованих добробатів іноді не вдалється навіть через депутатські запити. Тоді виникає цілком логічне питання, до Федини та Звіробій, ну і звісно до пана екс-генпрокурора, при чиїй владі утискаються добровольці та волонтери?! І можливо вже досить прикриватись фразою “політичні переслідування” і відповідати за все те, що ви скоїли.


Читайте також:


Залишити коментар: