Відразу ж втекла: вчитель з 20-річним стажем обібрала першокласників



Вчителька з допомогою нетбуків, які призначалися для першокласників, вирішила підлатати своє фінансове становище.

Грандіозний скандал розгорівся в селі Голубівка на Сумщині.

- джерело.

Місцева вчителька віднесла в ломбард 12 нетбуків, які отримали за програмою «Нова українська школа» для першокласників ще в 2018-му. Вона здавала їх по одному ще з початку літа.

З’ясувалося, що тривалий час гаджети лежали без діла, оскільки у навчальному закладі не було швидкісного інтернету. У цьому році він з’явився, але від нетбуків і слід прохолов. Це помітили, коли проводили інвентаризацію.

Підозра одразу ж впала на відповідальну за гаджети, вчительку молодших класів з 20-річним стажем. Як виявилося згодом, вона здавала нетбуки в ломбард, отримуючи за кожен по три тисячі гривень. Найцікавіше, що співробітники ломбарду зовсім не звернули увагу на таку кількість однакових «товарів».

Коли все спливло на поверхню, винуватиця хотіла викупити заставлене майно, але його там вже не було. Після цього вона купила гаджети за власні гроші і відразу ж звільнилася.

За словами директора школи Леоніда Садового, жінка придбала точно такі ж нетбуки, які були нею вкрадені:

«Пристрої, куплені вчителем, повернуті у відділ освіти і найближчим часом надійдуть у нашу школу для користування дітей. Така ж фірма, марка і ціна».

Зараз поліція проводить слідство по справі. Правоохоронці заявляють, що зникнення планшетів кваліфікували як розтрату майна більш ніж на 83 тисячі гривень. За цей злочин жінці загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

У свою чергу вчителька пояснила, що їй потрібні були гроші, щоб погасити кредит. На що саме вона його брала, залишилося загадкою.

Після скандалу і викриття жінка переїхала в Суми.


Читайте також:


Залишити коментар: