Відразу після виборів! Путін відправив на Донбас нових кураторів. В ООС готові



На Донбас прибули нові куратори з Росії для того, щоб контролювати місцевих терористів “Л/ДНР”.

- джерело.

Про це з посиланням на інсайдерську інформацію повідомив офіцер ЗСУ Анатолій Штефан (Штірліц) на своїй сторінці у Facebook. “В окремі підрозділи 1-го і 2-го Армійських корпусів окупантів прибули групи з числа кадрових військовослужбовців РФ для посилення контролю над підрозділами”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в більшості окупаційних військ до 14 травня введено посилений “казармений режим”.

“За інсайдерською інформацією, куратори з РФ вирішили посилити контроль за бойовиками з місцевого населення і підрозділами, у зв’язку з низьким морально-психологічним станом і небажанням останніх захищати рубежі фейкових республік. На час особливих заходів звільнення, залишення розташувань, лікарняні, відпустки та відрядження заборонили”, – розповів Штефан.

Окрім цього, зазначається, що Збройні формування РФ на Донбасі стягують важке озброєння за межі дозволеної зони.

За даними звіту СММ ОБСЄ, безпілотний літальний апарат місії зафіксував озброєння, яке належить найманцям збройних формувань Росії, повідомляє прес-служба ООС.

12 квітня БПЛА зафіксував два міномети 2Б14 “Піднос” калібру 82 мм неподалік від селища Широка Балка. 13 квітня побачили два танки Т-72, які знаходились у житловому районі селища Соснівське.

А вже 15 квітня місія зафіксувала сім танків Т-72 і шість зенітних ракетних комплексів 9К35 на території колишнього міжнародного аеропорту “Луганськ” та чотири танки Т-72 поблизу населеного пункту Свободне на південь від Донецька.

Представники місії ОБСЄ повідомили, що незаконні збройні формування Російської Федерації створюють постійні обмеження свободи пересування та заборони доступу спостережної моніторингової місії на непідконтрольних територіях урядові України, що є грубим порушенням.

Додамо, що 21 квітня збройні формування Російської Федерації двічі порушили режим припинення вогню.

За даними штабу, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” збройні формування Російської Федерації обстріляли позиції Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Катеринівка з автоматичних станкових гранатометів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї.

“Унаслідок обстрілу один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на ворожу провокацію підрозділи Об’єднаних сил дали адекватну відповідь.


Читайте також:


Залишити коментар: