Відомий український пивовар Андрій Мацола заборгував державі десятки мільйонів податків



Станом на 1 червня 2021 року ПАТ “Пиво-безалкогольний комбінат “Радомишль”, власником і кінцевим бенефіціаром якого є відомий український пивовар Андрій Мацола, заборгувало державі 27,3 млн грн податків, повідомляє УНН з посиланням на відкриті дані Youcontrol.

Пише - джерело.

Деталі

Так, приватне акціонерне товариство “Пиво-безалкогольний комбінат “Радомишль”, яке виробляє пиво соки та інші напої, має статутний капітал понад 681 млн грн. Кінцевими бенефіціарами компанії є відомий український підприємець, пивовар і співвласник “Першої приватної броварні” бізнесмен Андрій Мацола, а також Марія Мацола. І наразі ПБК “Радомишль” заборгував державі 27,3 млн грн податків.

Примітно, що єдиним акціонером ПБК “Радомишль” вказана кіпрська “офшорна” компанія “Boneten Limited”, яка одночасно є й засновницею добре відомої “Першої приватної броварні” (з внеском повного статутного фонду підприємства розміром у 233 млн грн).

До того ж лише за останні три роки “Пиво-безалкогольний комбінат “Радомишль” став фігурантом 113 судових справ кримінального, адміністративного та господарського судочинства.

Журналісти УНН направлять запит до відповідних податкових органів для того, щоб з’ясувати, які механізми та санкції застосовуються до підприємства-боржника з метою повернення до бюджету багатомільйонних податків.

Варто додати

Нагадаємо, що у 2014 році ТОВ ТПК “Перша приватна броварня” Андрія Мацоли опинилась у гучному скандалі про причетність підприємства до фінансування сепаратистської та терористичної діяльності на сході України. У ході перевірки Служба безпеки України не знайшла відповідних доказів.


Читайте також:


Залишити коментар: