Відмовилися! Стала відома шокуюча новина про обмін полоненими. Не очікували



Спостерігачі ОБСЄ висунулися до місця обміну полоненими між Києвом і т.зв. “ЛДНР”, який відбудеться на КПП “Майорськ” в Донецькій області.

У КПВВ “Майорськ” під Горлівкою знаходиться багато журналістів, але для освітлення обміну полоненими їм не дають акредитації і не пускають за шлагбаум.

- джерело.

Тим часом російськи ЗМІ повідомляють, що українських полонених вже доставили в Майорськ для сьогоднішнього обміну.

Як стало відомо, близько 20 осіб відмовилися від обміну і захотіли залишитися на підконтрольній Києву території, – повідомила “омбудсмен ДНР” Дарія Морозова

Нагадаємо, що 29 грудня проходить обмін полоненими між Києвом і Донецьком-Луганському, про який раніше було домовлено під час нормандського саміту в Парижі.

У списках на обмін є п’ятеро екс-беркутівців, яких суд вчора звільнив з СІЗО. Це Олександр Маринченко та Сергій Тамтура, Олег Янішевський, Павло Аброськін, Сергій Зінченко.

Відзначимо, що представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста з самого ранку чергують на місці, де має відбутися обмін утримуваними особами між Україною і ОРДЛО, щоб переконатися, що обмінюються особи мають вільний бажання взяти участь в обміні. Про це розповів представник делегації МКЧХ в Україні Олександр Власенко.

За його словами, від МКЧХ на місці “троє або четверо” представників – “стільки, скільки потрібно, щоб переконатися, що ті люди, які будуть сьогодні звільнені – що вони дійсно мають вільний бажання і вони фізично можуть цю процедуру винести”.

“Наша роль не настільки велика, ми хочемо переконатися, що одночасне звільнення і передача людей буде за власним бажанням, що вони дійсно хочуть взяти участь в цьому процесі і їх фізичний стан здоров’я дозволяє їм цю процедуру перенести”, – додав Власенко.

Відзначимо, раніше сьогодні стало відомо, що колона автобусів з, ймовірно, утримуваними особами з української сторони прибула в КПВВ “Майорськ”, де має відбутися процес обміну з бойовиками так званих “Л / ДНР”.

Те, що обмін утримуваними особами повинен відбутися в неділю, 29 грудня, підтвердив Президент України Володимир Зеленський. За попередніми даними, він відбудеться в КПВВ “Майорськ”. На користь цього говорить і те, що цей пункт в’їзду-виїзду 29 грудня працювати не буде.


Читайте також:


Залишити коментар: