Відійшов у засвіти Герой України Петраківський, який 7 років боровся за життя після поранення на Донбасі



29 серпня, помер 33-річний підполковник Олександр Петраківський із Житомира. Після поранення, яке отримав у війні на Донбасі в 2014-му, він довгих сім років залишався прикутий до ліжка, за його життя боролися рідні, друзі й небайдужі українці.

- джерело.

Олександр Петраківський помер

Спецпризначенець був удостоєний звання Героя України. Про його смерть повідомив у Facebook Петро Ткачук – начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

“Сашко, його рідні та близькі, десятки доброчинців та волонтерів боролися за життя Героя. Довгих сім років ми всі молились за його швидке одужання та повернення на службу. Втім смерть забрала його від нас”, – написав він.

Олександр Петраківський помер

Олександр Петраківський народився 4 червня 1988 року в Житомирі в родині військових. Він завершив Національну академію сухопутних військ (м. Львів) у 2009-му за спеціальністю “Бойове застосування та управління діями аеромобільних підрозділів”. Згодом проходив службу в одній із елітних військових частин спеціального призначення.

У липні 2014 року капітан Петраківський очолював групу спеціального призначення Оперативного командування “Північ” Збройних сил України. Вже 20 липня того року розвідувальна група під його командуванням, забезпечуючи проходження колони техніки ЗСУ та сил добровольчого батальйону “Айдар” до аеропорту Луганська, виявила засідку в районі міста Щастя. Військові вступили в протистояння, що дозволило забезпечити проходження колони запасним шляхом.

Олександр Петраківський під час лікування, 2016 рік

Під час бою Олександр отримав важке поранення голови, однак продовжував керувати діями групи, виносив поранених у безпечне місце, розповів Ткачук.

Саме за це указом президента від 4 грудня 2014 року №918/2014 офіцера відзначили найвищою нагородою – званням Герой України.

Олександр Петраківський – Герой України

Проте наслідки того бою, підкреслив Ткачук, для Олександра стали жахливими – були десятки надскладних хірургічних операцій, тривала й дороговартісна реабілітація.

Чоловік проходив лікування в Україні, Польщі, Ізраїлі, США (2016 рік, госпіталь у Х’юстоні), складну реабілітацію у Науково-практичному центрі нейрореабілітації “Nodus” у Броварах, пише “Новинарня”.

“Герой України підполковник Олександр Петраківський був, є і залишатиметься завжди справжнім прикладом служіння українському народу, взірцем мужності та честі. Насамперед для сьогоднішніх вихованців та всього колективу Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Сагайдачного”, – йдеться у пості.

 


Читайте також:


Залишити коментар: