Від гострої серцевої недостатності: Пішов з життя один з найвідоміших музикантів світу



Радянський і російський диригент, володар “Греммі” і “Нобелівської премії для музикантів” Маріс Янсонс помер в Санкт-Петербурзі на 77-му році життя. Він працював з оркестрами Європи і США. Радянськийі російський диригент Маріс Янсонс помер в своєму будинку в Санкт-Петербурзі у віці 76 років в ніч на неділю, 1 грудня. За попередньою інформацією, причиною смерті стала гостра серцева недостатність.

- джерело.

“Ми сумуємо за чудовомим діячем мистецтва”, – заявили в симфонічному оркестрі Баварського теле- і радіомовлення, яким Янсонс керував з 2003 року. “Точність за пультом і підхід до музикантів, в основі якого лежала людяність, робили його видатним”, – наголошується в повідомленні.

Російський піаніст Денис Мацуєв назвав Янсонса “одним із найгеніальніших і добрих людей на світі”. А президент Латвії Егілс Левітс підкреслив, що талант диригента “назавжди залишиться в сузір’ї латиської і світової музики і в наших серцях”.

Маріс Янсонс народився в Ризі в родині відомого диригента і оперної співачки в січні 1943 року. Навчався у Ленінградській державній консерваторії, пізніше удосконалював свої навички в Відні і Зальцбурзі. У 1971 році здобув перемогу на конкурсі диригентів у Берліні.


Читайте також:


Залишити коментар: