“Вдалося виграти час”: Зеленський анонсував появу вакцини від коронавірусу в Україні



У вівторок, 20 жовтня, президент України Володимир Зеленський виступає з щорічним посланням до Верховної Ради. В ході звернення, яке присвячене протистоянню України епідемії коронавірусу, глава держави зазначив, що українська влада домовилася щодо поставок вакцин від коронавірусу з ЄС.

- джерело.

“Апостроф” веде онлайн-трансляцію виступу глави держави.

За словами президента, запровадженням жорстких карантинних заходів в Україні вдалося виграти час і не допустити стрімкого поширення інфекції.

“Ми прийняли жорсткі заходи – між поганим і дуже поганим. Завдяки цьому нам вдалося виграти час. В Україні була зруйнована система лабораторій – ми відновили вертикаль державного санітарного лікаря. Востаннє запаси медичних масок поповнювалися в 2017 році, ми швидко подолали їх дефіцит”, – заявив президент.

Також він наголосив, що медикам, які працюють на передовій з коронавірусною інфекцією, підвищили заробітні плати – до 300 відсотків.

“Зараз в Україні фіксують показних смертності від COVID-19 на рівні 1,9. Це низький показник”, – додав Зеленський.

Також президент повідомив, що Україна домовилася про постачання вакцини з Європи. Вони будуть передані нашій країні, як тільки з’являться.


Читайте також:


Залишити коментар: