Вчитель наказує, а діти підкоряються: Співаковський пояснив, чим навчання в школах України відрізняється від західних країн



Український освітній експерт Володимир Співаковський запевняє, що за кордоном школярі отримують безцінний досвід спілкуючись з вчителями та цікавлячись їхнім життям. Натомість в Україні історично склалось так, що педагоги наказують та контролюють, а учні цьому підкоряються.

- джерело.

Про це освітянин розповів в інтервʼю OBOZ.UA. Він зауважує, що іноземні діти можуть спілкуватися з вчителями на різні теми та цікавляться їхнім життям. Таким чином, школярі самі для себе осмислюють та обговорюють один з одним навички педагогів.

“В нас історично стосунки вчитель-учень вибудовувалися як “начальник-підлеглий”. Вчитель наказує та контролює, а діти підкоряються. На Заході стосунки між ними не такі діаметрально різкі”, – каже Співаковський.

“Вчителі не соромляться розповідати дітям подробиці свого особистого життя: чому розлучилася, куди поїде влітку, хто дідусь, чому саме так одягається, чим захоплюється, яку музику слухає та які книжки читає. Для учнів це безцінний чужий досвід, який вони потім самі для себе осмислюють або чатуються з друзями, активно це обговорюючи”, – додає фахівець.

Нагадаємо, українська вчителька, яка перебуває у Великій Британії, розповіла, що головна відмінність між британськими та українськими школярами полягає у тому, що дітям за кордоном не байдуже на те, які хоббі у педагога та як він проводить свій вільний час. Вона зазначила, що учні з її класу завжди цікавляться, що вона буде робити у вихідні, радять, що подивитися та запитують про її враження від поїздок або інших подій в житті освітянки.

Сообщение Вчитель наказує, а діти підкоряються: Співаковський пояснив, чим навчання в школах України відрізняється від західних країн появились сначала на NEWS TiME.


Читайте також:


Залишити коментар: