Вчені підтвердили зв’язок COVID-19 і запального синдрому у дітей



Зв’язок цих захворювань підозрювали і раніше, проте провели дослідження, щоб на 100 відсотків упевнитися в своїх припущеннях.

Центр з контролю і профілактики захворювань США офіційно підтвердив зв’язок нового загадкового запального синдрому, виявленого у багатьох дітей по всій країні, і коронавірусу.

- джерело.

Медичні клініки країни й раніше підозрювали зв’язок цих захворювань, проте провели дослідження, щоб на 100 відсотків упевнитися в своїх припущеннях. Про це мер Нью-Йорка Білл де Блазіо повідомив у своєму Twitter.

Всього в штаті Нью-Йорк синдром системної запальної відповіді був зафіксований у 145 дітей, у 67 з яких вже виробилися антитіла.

Він також вказав і нові симптоми хвороби, про які медики не повідомляли раніше. Крім вже зафіксованих множинних запалень, жар, нудота, висипи й болі в животі де Блазіо назвав зміни в емоційній поведінці дітей, опухлі кінцівки, кон’юнктивіт, збільшення лімфовузлів, потріскані губи й почервонілий язик.

Раніше губернатор регіону Ендрю Куомо повідомив про 100 хворих дітей. За його словами, більша частина — у віці від 5 до 14 років. При цьому троє неповнолітніх з запальним синдромом померли. Серед них були 18-річна дівчина, семирічна та восьмирічний хлопчик.

Така ситуація спостерігається не тільки в США. Раніше влада Франції офіційно заявили про 17 подібних випадків в Парижі. Там спалах також пов’язували з поширенням епідемії COVID-19.

Як повідомляв раніше УНІАН, за даними Університету Джонса Хопкінса, зараз в США виявлено майже 1,5 мільйона випадків зараження COVID-19, при цьому майже 90 тисяч пацієнтів з таким діагнозом померли, понад 272 тисячі одужали й були виписані з лікарень.


Читайте також:


Залишити коментар: