Вчені назвали небезпеку регулярного прийому знеболювальних



Навіть звичайний аспірин може викликати суттєві проблеми зі здоров’ям

Пише - джерело.

Загальновідомо, що прийом ліків без поважної причини або не за призначенням лікаря може закінчитися не дуже добре. Але мало хто знає, що навіть повсякденні пігулки, які є у аптечці чи не кожного українця, можть призвести до серйозних проблем.

Про небезпеку вживання різних знеболювальних розповідають у виданні The Sun.

Шум у вухах
Не так давно вчені з’яували, що тривале вживання знеболювальних значно (аж на 20 %) підвищує імовірність проблем зі слухом. Часто люди починають чути звуки, яких насправді немає навколо них – шуми, дзижчання тощо.

“Незважаючи на те, що ці знеболюючі засоби широко доступні без рецепта, вони все ще є ліками і є потенційні побічні ефекти. Вони явно мають переваги при короткостроковому використанні. Однак часте використання протягом тривалого періоду часу може підвищити ризик шуму у вухах і може спричинити інші несприятливі наслідки для здоров’я. Важливо уважно приймати ці ліки та максимально обмежити їх використання”, – розповіла лікарка Шерон Курхан.
До ліків, вживання яких варто обмежити, належать і звичні усім аспірин, ібупрофен та парацетамол.

Доведено наукою
Неодноразово вчені проводили дослідження, щоб виявити наслідки тривалого вживання знеболювальних. Один з таких експериментів провела і доктор Курхан. В дослідженні взяли участь 70 000 жінок різного віку – від 31 до 48 років. Вони вживали аспірин чотири-п’ять разів на тиждень, і ризик шуму у вухах збільшився на 17 %.

А ось коли жінки почали пити аспірин шість, а то й сім днів на тиждень, ризик шуму у вухах збільшився до 18 %.

Також лікарка вважає, то постійне вживання знеболювальних на кшталт аспірину чи парацетамолу може призвести до перешкодження кровотоку у вусі, а це потягне за собою погіршення слуху.


Читайте також:


Залишити коментар: