В Умані хасиди зруйнували карантинні огорожі біля могили рабина Нахмана. Відео



У мережі поширили відео, як брацлавські хасиди зруйнували огорожі біля могили рабина Нахмана в Умані, які було встановлено заради дотримання соціальної дистанції між відвідувачами.

- джерело.

Ролик опублікувала 9 вересня ізраїльська телерадіокорпорація КАН у Twitter

На кадрах видно, як паломники розхитують, щоб виламати, залізні конструкції, розміщені місцевою владою, щоб мінімізувати наслідки поширення коронавірусу.

Брацлавські хасиди в Умані розтрощили карантинні огорожі

Секретаріат брацлавських хасидів уже відреагував заявою, засудивши подію. Там зазначили, що такі дії жодною мірою “не відображують ставлення брацлавського руху до законів України”.

“Ганебне видовище з заподіянням прямого збитку”, – заявили там, пообіцявши провести з порушниками порядку роз’яснювальну роботу.

Скриншот повідомлення.

Як передає Telegram-канал PavlovskyNEWS, в Об’єднаній єврейській громаді України додали, що фонд раббі Нахмана є єдиною офіційною стороною в Україні, яка представляє інтереси брацлавських хасидів.

У пресслужбі поліції Черкаської області повідомили, що паломниками-хасидами, які зруйнували огорожі в Умані, виявилися громадяни України з Харківської області. На найактивніших із них, які є організаторами неправомірних дій в місті, склали адмінпротоколи за статтею 173 КУпАП.

“Їхні дії пов’язані з тим, що паломники були незадоволені встановленими огородженнями, які обмежували доступ до могили раббі Нахмана. Огородження були встановлені з метою нерозповсюдження коронавірусу”, – підкреслили правоохоронці.


Читайте також:


Залишити коментар: