В Україні зареєстрували “вакцину для бідних”, постачання якої очікується сьогодні



Україна стала одним з перших покупців препарату, який до цього як подарунок Індія відправила до Бутану, Бангладешу, М’янми, Непалу, на Мальдіви і Сейшели.

В Україні зареєстрували вакцину від коронавірусу – Covishield. Це препарат, вироблений в Індії за ліцензією AstraZeneca. Наша країна стала одним з перших покупців препарату, який до цього як подарунок Індія відправила до Бутану, Бангладешу, М’янми, Непалу, на Мальдіви і Сейшели.

Інформує - джерело.

“Вчора, 22 лютого 2021 року, Міністерство охорони здоров’я в Україні зареєструвало вакцину проти Covid-19 Oxford/AstraZeneca для екстреного медичного застосування. Вакцина розроблена Оксфордським університетом і британсько-шведською компанією AstraZeneca. Вакцину Oxford / AstraZeneca для екстреного застосування вже схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали Великобританія, Європейський Союз та Індія”, – повідомили у пресслужбі МОЗ.

Також у відомстві пояснили, що вакцина, Oxford / AstraZeneca, вироблена на потужностях Serum Institute (Індія), має локальну (торговельну) назву Covishield.

“Відповідно, вакцина Covishield, яка сьогодні прибуває до України, офіційно зареєстрована. Oxford / AstraZeneca (Covishield) подали заявку на реєстрацію до Державного експертного центру Міністерства охорони здоров’я 15 лютого. В Україні діє закон, який спрощує процедуру реєстрації вакцин від Covid-19 і скорочує її до п’яти робочих днів”, – повідомили у МОЗ.

У відомстві заявили, що Україна отримала інформацію від COVAX про постачання від 2,2 до 3,7 млн доз вакцин Oxford/AstraZeneca у I-II кварталі 2021 року. Крім того, вакцина буде закуплена за державні кошти безпосередньо у виробників. Україна також уклала додаткові прямі контракти на постачання вакцини від Covid-19, які розроблені за участю компаній AstraZeneca (Великобританія-Швеція) і NovaVax (США) і виробляються на потужностях Serum Institute (Індія).

Довідка

Oxford / AstraZeneca – це спільна розробка Оксфордського університету і британсько-шведської компанії AstraZenecа, яка має потужності для виробництва в Індії. Ця вакцина проти COVID-19 випускається під назвою CoviShield, вона перекваліфікована ВООЗ і рекомендована до екстреного використання. Препарат вводиться внутрішньом’язово (дві дози з інтервалом у 28 днів). Вартість вакцини – 3-4 долари.


Читайте також:


Залишити коментар: