В Україні в грудні можуть ввести повний локдаун: названо дати



Карантин вихідного дня є підготовкою до повного локдауну, який в Україні планують ввести в грудні.

- джерело.

Про це 19 листопада за підсумками наради з прем’єр-міністром Денисом Шмигаль повідомив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків в відеотрансляції в Facebook.

За його словами, в залежності від ситуації з коронавірусом, жорсткий карантин може бути введений або 10-15 грудня, або 20-25 грудня.

“Позиція уряду незмінна – карантин вихідного дня буде. Крім того, висловлено думку, що це певна підготовка до повного локдауну в нашій країні. Озвучили цифри, цей локдаун в такому песимістичному варіанті буде 10-15 грудня, в оптимістичному – 20-25 грудня” , – сказав Марцінків.

Він додав, що введення в Україні повного локдауну стане катастрофою для економіки.

“Домовилися з прем’єр-міністром щотижня зустрічатися і обговорювати ці питання, будемо захищати наші права”, – зазначив мер Івано-Франківська.

Як повідомляв “Апостроф”, раніше міністр охорони здоров’я в 2019-2020 роках Зоряна Скалецька висловила думку, що карантин вихідного дня – це певний компроміс, який може допомогти зменшити або стримати зростання захворювання коронавірусів. В іншому випадку уряду потрібно приймати інші рішення, але при цьому думати, як далі підтримувати не тільки безпеку громадян, а й бізнес.


Читайте також:


Залишити коментар: