В Україні СБУ затримала першого пірата в історії країни (фото)



Служба безпеки України затримала українця, який захопив судно в Індійському океані і вимагав викуп за його звільнення. В історії України, це перший випадок, коли особі повідомлено про підозру у піратстві (ч. 1 ст. 446 ККУ).

Пише - джерело.

Джерело: СБУ

У правоохороному відомстві повідомляють, що житель Миколаївщини влаштувався міжнародну компанію, яка займається охороною комерційних суден від піратів. Однак, замість того, щоб охороняти човен, чоловік сам захопив його.

Погрожуючи зброєю капітану судна, чоловік вимагав 500 тисяч доларів США, та зміни курсу судна. Менеджер компанії судновласника протягом 4-х дених перемовин вмовив українця розблокувати судно за 6 тисяч доларів.

Згодом, коли чоловік повернувся на плавучу базу охоронної компанії, він захопив її арсенал і почав нові перемовини. Цього разу вимагав $100 тис. – інакше погрожував викинути всю зброю за борт.

Отримавши відмову у виплаті викупу, він викинув частину зброї за борт.

У СБУ зазначають, оскільки події відбувалися у відкритому морі, то його неможливо було притягнути до відповідальності (на нейтральні води не поширюється юрисдикція жодної держави).

Чоловіка затримали тільки в Україні. Зловмисник кілька разів міняв місця проживання та паспорти.


Читайте також:


Залишити коментар: