В Україні піднялися ціни на електрику після рішень Міненерго і НКРЕКП на користь Ахметова



Квітневі ціни на електрику в Україні були приблизно у 2-3 рази вищими від європейських.

Ціна купівлі-продажу електроенергії в середньому «на добу наперед» для підприємств, установ і бізнесу за 20 днів травня становить 1 349 грн/МВт*год без ПДВ, що на 7,7% вище за такий же період у квітні та на 6,6% за квітень в цілому.

- джерело.

Про це повідомляють Наші гроші.

Ціни на РДН закладаються у вартість всіх товарів та послуг, які населення купує в магазинах чи інших закладах, а також у платежах всіх бізнес-структур та державних установ, а відтак теж включається у вартість їхніх послуг для населення.

Водночас вартість РДН в Україні значно вища ніж на біржах у європейських сусідів. Так, 23 травня зафіксували різницю у цінах в 6 разів (на користь європейців) між Бурштинським енергоостровом та Словаччиною.

Зазначається, що квітневі ціни на електрику в Україні були приблизно у 2-3 рази вищими від європейських.

Як повідомляв УНІАН, держпідприємство «НАЕК «Енергоатом», яке є оператором всіх атомних електростанцій України, наприкінці квітня вимушено вивело у резерв енергоблок №3 Рівненської АЕС у зв’язку з прогнозним зростанням виробництва відновлюваної енергії та електроенергії на теплових електростанціях, більшість з яких належить бізнесменові Ринату Ахметову.

Оновлений баланс енергосистеми, затверджений Мінекоенерго, передбачає виведення у вимушений простій трьох атомних енергоблоків «Енергоатому». При цьому теплова енергія дорожча за атомну, що позначається на тарифах на електроенергію.

Так, найбільше металургійне підприємство України «АрселорМіттал Кривий Ріг» заявило, що металургійні заводи корпорації «АрселорМіттал» у Європі платять за електроенергію у 2-3 рази менше, аніж в Україні.

Українська трубно-колісна компанія «Інтерпайп» заявила, що тарифи на електроенергію для промислових споживачів останніми днями квітня виросли на рекордні 38%, що свідчить про дії уряду, спрямовані на користь приватного монополіста.


Читайте також:


Залишити коментар: