В Україні може бути кілька локдаунів у 2021 році: інфекціоніст назвав причини



Січневий локдаун можуть продовжити після 24 січня, оскільки три тижні недостатньо для боротьби з коронавірусом, який не зменшує обертів в Україні.

- джерело.

Про це попередив інфекціоніст Вадим Арістов в коментарі Главреду.

Експерт припустив, що локдаун в січні, ймовірно, продовжать, і привів в приклад, що в світі 4 тижні карантину вистачало лише для стабілізації ситуації, а для зниження рівня заражуваності населення необхідно 6 тижнів.

“Крім того, є проблема з тестуванням і статистикою в регіонах – захворюваність знижується, а темпи госпіталізації ростуть. Тобто, швидше за все, є значний рух епідемії, якого ми не бачимо в цифрах захворюваності. Саме тому можливий серйозний розгін епідемії вже в кінці першої тижні січня, через що і можуть ввести локдаун. У нас знищена санепідемслужба, ми не маємо чим боротися з епідемією, і тому ми приречені час від часу йти на такі заходи”, – попередив Арістов, спілкуючись з журналістами.

Інфекціоніст попередив, що в 2021 році можливо кілька локдаунів, оскільки в лютому-березні очікується новий спалах коронавірусу.

“Спочатку в січні, після чого в лютому-березні знову буде розгін епідемії і вже в березні – наступний. Далі після цього буде тепла пора року, коли поширеність вірусу зменшиться, а з приходом холодів, в жовтні-листопаді, знову будуть обговорювати черговий локдаун”, – підкреслив Арістов і додав, що масова вакцинація населення поки ніяк не вплине на ситуацію із зараженими в Україні.


Читайте також:


Залишити коментар: