В Оксфорді починають випробування вакцини проти коронавірусу на людях



Випробування почнуться 23 квітня

Вчені Оксфордського університету у четвер, 23 квітня, приступлять до випробувань потенційної вакцини проти коронавірусу на людях. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Великобританії Метт Хенкок, передає Independent.

- джерело.

За словами Хенкока, Моз Британії виділив оксфордським ученим 20 мільйонів фунтів на клінічні випробування, ще 22,5 мільйона були виділені на дослідження в Імперському коледжі Лондона.
“Вакцина з оксфордського проекту буде випробувано на людях з цього четверга. У довгостроковій перспективі кращий спосіб перемогти коронавірус – це вакцина. Великобританія знаходиться на передовій глобальних зусиль. Ми вклали більше грошей, ніж будь-яка інша країна в глобальний пошук вакцини. І, незважаючи на зусилля у всьому світі, дві з провідних розробок вакцин відбуваються тут – в Оксфорді і Імперіалі. Обидва ці багатообіцяючих проекту швидко прогресують, і я сказав провідним їх вченим, що ми зробимо все можливе, щоб підтримати їх”, – сказав Хенкок.
Раніше РБК-Україна писало, що у Великобританії запустили в масове виробництво потенційну вакцину проти коронавірусу COVID-19, що розробляється в Оксфорді. Згідно з планами, до вересня має бути виготовлено близько мільйона доз вакцини, до того часу будуть завершені клінічні випробування.

Раніше в Британії почалося найбільша в світі випробування препаратів для лікування пацієнтів з коронавірусом COVID-19. У дослідженні “Відновлення” беруть участь більше 5 тис. пацієнтів 165 лікарнях по всій Британії.


Читайте також:


Залишити коментар: