В МОЗ пояснили, кому з школярів потрібно обов’язково пройти медогляд. Готуємося до нового навчального року



В кінці літніх канікул батьки починають активну підготовку дітей до нового навчального року.

- джерело.

Крім того, що дитина повинна бути забезпечений всім необхідним для продуктивного навчання, деяким школярам необхідно пройти медичний огляд, повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

«Згідно із законодавством неповнолітні повинні проходити їх раз на рік. Схема оглядів учнів загальноосвітніх навчальних закладів та форми довідок, які необхідно надавати при вступі до школи, затверджені наказом МОЗ України № 682 від 16.08.2010 року. Перед вступом в 1 клас дитина повинна пройти комплексний медичний огляд, в т. Ч. І у вузьких фахівців », – повідомили у відомстві.

Так, діти повинні пройти комплексний медичний огляд тільки перед вступом в 1 клас. Решта учнів можуть проходити обов’язковий медичний профілактичний огляд незалежно від дати початку навчального року.

Для того, щоб перед першим вересня не утворювалися скупчення людей біля кабінетів лікарів, МОЗ рекомендує проходити медогляд в кінці серпня тільки майбутнім «першокласникам». Іншим школярам слід здійснювати такі огляди тоді, коли зручно, але обов’язково 1 раз в рік.

Як писали «ФАКТИ», українських педагогів продовжують переконувати вакцинуватися, щоб школи могли почати новий навчальний рік безпечно. У приклад в Міністерстві охорони здоров’я ставлять європейські країни, де рівень вакцинації не можна порівняти високий.


Читайте також:


Залишити коментар: