В Італії український хор «Щедрик» здобув гран-прі міжнародного фестивалю



Київський дитячий хор «Щедрик» здобув головний приз Міжнародного фестивалю-конкурсу оркестрових і хорових колективів у Флоренції.

- джерело.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Знаний у світі київський дитячий хор «Щедрик» після 13 років знову повернувся до Італії і знову здобув головний приз Міжнародного фестивалю-конкурсу оркестрових і хорових колективів у Флоренції», – йдеться у повідомленні.

Авторитетне журі фестивалю, котрий пройшов 18-20 липня, визнало «Щедрик» найкращим хором з-поміж 11 груп-учасниць престижного співочого дійства.За це хор і здобув головну нагороду фестивалю – статуетку «Золотого Давида».

«Bravissimi! The best! Найкращі з кращих!» – відгукується про українських хористів Карла Дзанін, засновниця Міжнародного фестивалю хорових колективів у Флоренції.

Також «Щедрик» у складі 54 співаків удостоєний двох золотих медалей у віковій категорії юнацьких хорів та в категорії виконання духовної музики.

Головний диригент і художній керівник хору Маріанна Сабліна отримала спеціальну нагороду як найкращий диригент фестивалю.

Відзнаки фестивалю, що проходить під патронатом міської ради Флоренції, мають виключно артистичну цінність і не передбачають фінансової винагороди.


Читайте також:


Залишити коментар: