В Італії прийняли проект плану при посиленні пандемії: хто матиме шанс на лікування



Новий план пандемії: “У разі виникнення кризи догляду за пацієнтами, хто швидше отримає шанс”.

- джерело.

Проект нового документа також стосується етичного питання доступу до послуг у найбільш критичні моменти, повідомляє Corriere della Sera.

Зокрема, маски повинні бути доступні для медпрацівників, а також для громадян. Необхідні національні резерви протигрипозних вакцин та ліків. У випадку кризи лікарі радять проводити лікування тим пацієнтам, хто має «найбільший шанс отримати від цього користь».

Це передбачено проектом нового пандемічного плану 2021-23 для реагування на глобальні загрози здоров’ю, а також вирішує етичне питання доступу до послуг у найбільш критичній ситуації. Медичні працівники «завжди зобов’язані надавати найкращу, найбільш доцільну та обґрунтовано можливу допомогу. Однак коли дефіцит робить ресурси недостатніми порівняно з потребами, етичні принципи можуть зробити можливим розподіл дефіцитних ресурсів, щоб забезпечити необхідне лікування переважно тим пацієнтам, які, швидше за все, отримають від них користь”, – йдеться у проекті документа, який буде обговорюватись у регіонах та згодом затверджуватись на державному рівні.

В умовах кризи допускаються дії, неприйнятні за звичайних обставин.

«Етично та клінічно правильне планування повинно мати на меті гарантування справедливих ресурсів та захисту, з особливою увагою до вразливих груп. Однак під час кризових ситуацій основні етичні цінності допускають певні дії, які не були б прийнятними за звичайних обставин.

В умовах кризи, зазначається, “змінюються ситуації, а не етичні стандарти. Наприклад, дисбаланс між потребами та наявними ресурсами може спричинити необхідність прийняття критеріїв сортування у доступі до терапії “.

Адекватні запаси ліків

У проекті нового плану пандемії перераховані конкретні дії, які слід вжити для подолання будь-якої майбутньої загрози.

Серед зазначених заходів:

  • підготовка належних запасів противірусних препаратів та швидке оновлення регіональних потреб;
  • доступність щорічних запасів сезонної вакцини проти грипу з національних або міжнародних джерел;
  • мати національний / регіональний резерв противірусних препаратів протягом міжпандемічної фази;
  • визначити процедури доступу до резервів.


Читайте також:


Залишити коментар: