В Італії дозволили вільно пересуватися по країні з 3 червня



КИЇВ. 31 травня. УНН. Жителі Італії зможуть з 3 червня знову вільно пересуватися по всій країні, а не тільки в межах свого регіону. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

- джерело.

В даний час немає причин продовжувати це обмеження, заявив міністр охорони здоров’я Роберто Сперанца.

Крім того, з 3 червня жителям інших країн Євросоюзу, які приїхали в Італію, не треба буде проводити два тижні на карантині.

Нагадаємо, влада Італії оголосила про свої плани з поступового відновлення країни після карантинних обмежень, які “створили серйозне навантаження для третьої за величиною економіки єврозони”, пишуть місцеві ЗМІ з посиланням на прем’єра Італії Джузеппе Конте.

Зняття карантину не буде таким швидким, як прогнозувалося.

Серед послаблень, які запрацювали майже місяць тому — дозвіл на одиночні заняття бігом на вулиці, не більше години на день. Зараз за це передбачений штраф.

Молодим людям до 18 років дозволять відвідування родичів за умови використання масок та рукавичок (зараз це допускається лише за надзвичайної потреби). Очікується, що будуть дозволені ігри з малими дітьми на свіжому повітрі.

З 4 травня мають запрацювати нові правила користування громадським транспортом в Італії: вхід до метрополітену дозволятимуть тільки після температурного скрінінгу. В транспорті, включно із автобусами, можна буде їздити лише сидячи, і на відстані один від одного. На станціях можна чекати транспорт лише на відстані не менше метр один від одного.

Зазначимо, що прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте поширив обмежувальні заходи, які раніше були введені в кількох регіонах, на територію всієї країни. Вони діяли з 10 березня. Указ про це було опубліковано на сайті уряду Італії.

Пересування по країні дозволялося тільки по роботі, для лікування і в разі екстрених ситуацій. Школи та університети закриті — як і музеї, розважальні заклади і спортивні клуби. Масові зібрання, включаючи весілля і похорони, заборонені. Спортивні змагання будуть або скасовувати, або проводити без глядачів. Люди з температурою вище 37,5°C повинні залишатися вдома і звести до мінімуму контакти з оточуючими.


Читайте також:


Залишити коментар: