В Італії допитали помічника віце-прем’єра у справі про фінансування від РФ



Джанлука Савоїні відмовився давати свідчення прокурорам

- джерело.

Італійські прокурори допитали Джанлуку Савоїні, помічника глави італійського МВС і віце-прем’єра Маттео Сальвіні, підозрюваного в корупції у справі про можливе фінансування ультраправої партії “Ліга Півночі” Росією. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на DW.

Савоїні було допитано в понеділок, 15 липня, у зв’язку зі звинуваченнями у спробах приховати російське фінансування “Ліги”.

Він відмовився давати свідчення прокурорам.

Раніше італійські ЗМІ повідомили, що голос Савоїні був ідентифікований на записі секретних переговорів у одному з московських готелів.

Нагадаємо, політики з ультраправої партії “Ліга Півночі” віце-прем’єра Італії Маттео Сальвіні нібито вели переговори про фінансування з представниками Кремля і планували отримати близько 65 мільйонів доларів від поставок нафти.

Згідно з інформацією ЗМІ, під час візиту до Москви e жовтні 2018 року Маттео Сальвіні його помічник Джанлука Савоїні організував зустріч з неназваними високопоставленими чиновниками Кремля, на якій італійці намагалися домовитися про постачання російської нафти протягом одного року вартістю 1,5 мільярда доларів, чотири відсотки від яких нібито мала отримати “Ліга Півночі”.


Читайте також:


Залишити коментар: