В Італії COVID-смертність та госпіталізації знизились на 80% завдяки вакцинації



В Італії число випадків інфікування COVID-19 серед дорослих різного віку знизилося на 80% через п’ять тижнів після введення першої дози вакцини Pfizer, Moderna або AstraZeneca.
Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Пише - джерело.

Перше таке дослідження, проведене країною ЄС за реальними результатами кампанії імунізації, було здійснено Національним інститутом охорони здоров’я Італії (ISS) і Міністерством охорони здоров’я серед 13,7 мільйона осіб, вакцинованих по всій Італії.

Вчені почали вивчати дані з дня початку кампанії вакцинації в Італії, в період з 27 грудня 2020 року до 3 травня 2021 року.

Аналіз даних показав, що в міру вакцинації ризик зараження на коронавірус, госпіталізації і смерті поступово знижувався.

«Через 35 днів після прийому першої дози число інфекцій знизилося на 80%, кількість госпіталізацій – на 90%, а смертність знизилися на 95%», – зазначається у повідомленні ISS.

Як зазначив президент ISS Сільвіо Брусаферро, ці дані «підтверджують ефективність кампанії вакцинації і необхідність швидкого охоплення населення, щоб покласти край надзвичайній ситуації».

Італія виконувала рекомендації виробників, вводячи другу дозу Pfizer через три тижні після першої, другу дозу Moderna через чотири тижні і другу дозу AstraZeneca після 12-ти тижнів.

Як зазначає видання, станом на ранок суботи близько 8,3 мільйона італійців, або 14% населення, були повністю вакциновані, а близько 10 млн осіб отримали перше щеплення.

Фото: ANSA


Читайте також:


Залишити коментар: