УЛАМОК СНАРЯДУ ДОСІ В ГОЛОВІ. У ЛЬВОВІ РЯТУЮТЬ ДІВЧИНКУ З ВУГЛЕДАРА, ЩО ЄДИНОЮ ВИЖИЛА ПІСЛЯ ОБСТРІЛУ



Усі рідні дівчинки загинули під час обстрілу, а саму Вероніку сусіди знайшли понівеченою під завалами.

Пише - джерело.

Львівські медики допомогли вижити 10-річній Вероніці з Вугледара. Сьогодні у дівчинки день народження. Понад місяць тому, 9 квітня росіяни прицільним вогнем із танка обстріляли сховище, де дитина була разом з рідними. Тоді загинули всі, крім Вероніки. Про це повідомили у Першому ТМО Львова.

У лікарні святого Миколая, де лікують дівчинку, кажуть, що в той день під час обстрілу укриття 9-поверхівки у Вугледарі разом з Веронікою були батько, бабуся, дядько з дружиною. Згодом сусіди припустили, що, напевно, рідні накрили дитину собою, тому вона залишилася живою.

Саме сусіди знайшли понівечену Вероніку під завалами. Уламок снаряду потрапив у голову дівчинки, на лівій руці відірвало палець, а праву – частково паралізувало. Спершу дитину доправили до Дніпра, а звідти до Львова.

«Вероніка потрапила до нас зі складною мінно-вибуховою травмою, зокрема, з ушкодженням головного мозку та хребта. В неї є два металеві уламки. Один в правій півкулі головного мозку, другий розташований близько біля виходу 6 та 7 відділів нервів шийного хребта. Має психоемоційні проблеми, але в основному слабкість у правій руці», – каже завідувач нейрохірургічного відділення лікарні св. Миколая Михайло Ловга.

Лікарі-офтальмологи вже усунули дефект повіки та сітківки ока, щоб зберегти його функцію. Попереду буде ще одне втручання, оскільки уламок снаряду досі в голові Вероніки, і видалити його поки неможливо, лікарі чекають загоєння рани.

Зараз з дівчинкою працюють реабілітологи. Вона вчиться заново ходити, також до неї повертається пам’ять.

Зі слів лікарів, спершу дитина нікого не підпускала до себе, не контактувала, а тепер, після місяця лікування, вже активно рухається та спілкується з персоналом. Після ще одного втручання дитину чекає щонайменше пів року реабілітації.

Крім того, Вероніку знайшов її дядько, який за можливості приїздить до неї з Києва.

Нагадаємо, що напередодні львівські медики прооперували переселенку Наталю з Донецька та повернули їй зір. Під час вагітності жінка зовсім перестала бачити, їй загрожувала пожиттєва сліпота. У лікарні Святого Луки Першого ТМО Львова лікарі зробили практично неможливе та подарували жінці можливість знову бачити своїх трьох діток.


Читайте також:


Залишити коментар: